לןגן

תפוחי אדמה אפויים בקליפה ובעשבי תיבול איטלקיים

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 10/11/2017 | 21:46
תפוחי אדמה אפויים בקליפה ובעשבי תיבול איטלקיים

תקציר המתכון: כל-כך טעימים ש"גונבים" לפעמים את ההצגה בארוחת שבת... לפעמים אני אופה את תפוחי האדמה עם כרובית גדולה מפורקת לפרחים גדולים שמקבלים תיבול דומה

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

התיבול

תפוחי אדמה ל-4 מנות

אופן הכנה

  1. ..............................................................

  2. לבחירה - 4 טיפים לבחירה, לקיצור משך האפייה

  3. ..............................................................

  4. לשטוף את תפוחי האדמה, להשרות כשעה במי מלח לפני האפייה. כך מקצרים את משך האפייה וגם הטעם משתבח

  5. במיקרוגל בכלי מכוסה - דקה לכל תפוח אדמה

  6. להניח בסיר עם מי מלח, להרתיח, לבשל 10 דקות לאחר הרתיחה, לסנן ולקרר

  7. להניח את תפוחי האדמה בקערה גדולה, לכסות במים רותחים, לכסות ולהשהות ל-10-15 דקות (טרם נוסה)

  8. ..........

  9. האפייה

  10. ..........

  11. לחתוך את תפוחי האדמה ולאפות מיד, או להעבירם טיפול לקיצור האפייה על פי הטיפים המומלצים

  12. לקצוץ את עשבי התיבול ולערבב עם שאר חומרי התיבול

  13. לחמם תנור ל-200 מעלות

  14. לרפד תבנית בנייר אפייה ולהניח את תפוחי האדמה בשכבה אחת (אם חצינו אותם יש להניחם כשהחלק הקמור כלפי מעלה)

  15. לאפות עד להשחמה וריכוך משך כשעה, ללא נוזלים (או כ-30-40 דקות, אם עברו טיפול ריכוך מוקדם כמפורט)