8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לפלחים עבים (קילו וחצי בערך, אפשר גם לא לקלף את קליפת תפוחי האדמה לשיקולכם).
מים עד כיסוי תפוחי האדמה מעורבבים עם כפית אבקת סודה לשתייה.
1/4 כוס שמן זית או 1/4 כוס שמן קנולה (מה שאוהבים).
2 כפות קורנפלור.
1 כף פפריקה מתוקה.
1 כף אבקת מרק בצל.
1 כפית אבקת שום גבישי.
1 כפית מלח.
1/2 כפית כורכום.
1/2 כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה
1
ממלאים סיר במים עד כיסוי, שמים את פלחי תפוחי האדמה וכפית אבקת הסודה לשתייה ומערבבים (לא לוותר, בעזרת אבקת הסודה לשתייה מתקבלים תפוחי אדמה קראנצ'יים), מרתיחים ומבשלים את תפוחי האדמה כ-7 דקות עד שהם מתחילים להתרכך (בישול חלקי) ומסננים היטב.
2
מערבבים בקערה גדולה את השמן והתבלינים לתערובת אחידה .
3
מסננים היטב את תפוחי האדמה מעבירים לקערה, מערבבים ככה שתפוחי האדמה יצופו היטב בשמן ובתבלינים .
4
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים הכל בשכבה אחת לא בגבהים ככה שכל תפוחי האדמה ייאפו בצורה מושלמת.
5
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 220 מעלות טורבו 40-45 דקות או עד שהם זהובים .
6
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
ממלאים סיר במים עד כיסוי, שמים את פלחי תפוחי האדמה וכפית אבקת הסודה לשתייה ומערבבים (לא לוותר, בעזרת אבקת הסודה לשתייה מתקבלים תפוחי אדמה קראנצ'יים), מרתיחים ומבשלים את תפוחי האדמה כ-7 דקות עד שהם מתחילים להתרכך (בישול חלקי) ומסננים היטב.
2
מערבבים בקערה גדולה את השמן והתבלינים לתערובת אחידה .
3
מסננים היטב את תפוחי האדמה מעבירים לקערה, מערבבים ככה שתפוחי האדמה יצופו היטב בשמן ובתבלינים .
4
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים הכל בשכבה אחת לא בגבהים ככה שכל תפוחי האדמה ייאפו בצורה מושלמת.
5
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 220 מעלות טורבו 40-45 דקות או עד שהם זהובים .