אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

60
צפיות

ספירלת בשר ותפוחי אדמה

המתכון של
ספירלת בשר ותפוחי אדמה

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • קציצות
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • כפית כמון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פפריקה אדומה
  • בצל קטן מגורד
  • ביצה
  • כפית אבקת סודה לשתיה
  • 4-5 תפו”א בינוניים קלופים
  • רוטב
  • כוס מים רותחים
  • חצי כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • חצי כפית כורכום
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה מניחים את כל מצרכי הקציצות לשים היטב בעזרת היד ומכסים בניילון נצמד, מניחים במקרר כ- 15 דק’..


  • 2

    פורסים את תפו”א לפרוסות דקות..


  • 3

    משמנים קלות את התבנית ומסדרים את הבשר ואת תפו”א, אחד על גבי השני כך שבעצם יש קציצה שטוחה בין כל פרוסת תפו”א..


  • 4

    ממשיכים בצורת ספירלה עד שמכסים את כל המגש..


  • 5

    בכוס עם מים רותחים מערבבים את כל התבלינים ומוזגים על פני כל המגש..


  • 6

    מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות טורבו, 40 דק’ מכוסה ואז עוד 20 דק’ ב-190 מעלות ללא כיסוי או עד שכמעט כל הנוזלים נעלמים והתפו”א מקבל השחמה..


  • 7

    בין לבין בעזרת כף מוזגים מהרוטב על גבי הקציצות ותפו”א..


1

בקערה מניחים את כל מצרכי הקציצות לשים היטב בעזרת היד ומכסים בניילון נצמד, מניחים במקרר כ- 15 דק’..


2

פורסים את תפו”א לפרוסות דקות..


3

משמנים קלות את התבנית ומסדרים את הבשר ואת תפו”א, אחד על גבי השני כך שבעצם יש קציצה שטוחה בין כל פרוסת תפו”א..


4

ממשיכים בצורת ספירלה עד שמכסים את כל המגש..


5

בכוס עם מים רותחים מערבבים את כל התבלינים ומוזגים על פני כל המגש..


6

מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות טורבו, 40 דק’ מכוסה ואז עוד 20 דק’ ב-190 מעלות ללא כיסוי או עד שכמעט כל הנוזלים נעלמים והתפו”א מקבל השחמה..


7

בין לבין בעזרת כף מוזגים מהרוטב על גבי הקציצות ותפו”א..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים