לןגן

ספירלת בשר ותפוחי אדמה

מאת: איציק שלמה, פורסם: 12/09/2025 | 18:54
ספירלת בשר ותפוחי אדמה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

קציצות

רוטב

אופן הכנה

  1. בקערה מניחים את כל מצרכי הקציצות לשים היטב בעזרת היד ומכסים בניילון נצמד, מניחים במקרר כ- 15 דק’.

  2. פורסים את תפו”א לפרוסות דקות.

  3. משמנים קלות את התבנית ומסדרים את הבשר ואת תפו”א, אחד על גבי השני כך שבעצם יש קציצה שטוחה בין כל פרוסת תפו”א.

  4. ממשיכים בצורת ספירלה עד שמכסים את כל המגש.

  5. בכוס עם מים רותחים מערבבים את כל התבלינים ומוזגים על פני כל המגש.

  6. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות טורבו, 40 דק’ מכוסה ואז עוד 20 דק’ ב-190 מעלות ללא כיסוי או עד שכמעט כל הנוזלים נעלמים והתפו”א מקבל השחמה.

  7. בין לבין בעזרת כף מוזגים מהרוטב על גבי הקציצות ותפו”א.