אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

30
צפיות

צלי כתף ברוטב יין לבן וארטישוק ירושלמי

המתכון של
צלי כתף ברוטב יין לבן וארטישוק ירושלמי

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבשר
  • 1.5 ק״ג צלי כתף מספר 5 פרוס
  • כף מלח ים
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • לתבשיל
  • 2 כפות שמן זית
  • שקית ארטישוק ירושלמי של סנפרוסט
  • שקית כרישה של סנפרוסט
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • כפית מלח
  • חצי כפית בפלפל שחור טחון
  • 2 כוסות יין לבן שאוהבים
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 4 כפות דבש
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו..


  • 2

    מניחים את פרוסות הבשר על נייר אפייה ומתבלים..


  • 3

    מסדרים את הפרוסות בצמוד אחת לשניה ומניחים על הנייר אפייה כגוש אחד..


  • 4

    משמנים וסוגרים בנייר אפייה כפול ורדיד אלומניום כפול..


  • 5

    מכניסים לתנור ע"ג רשת ותבנית למטה למשך 3 שעות בדיוק..


  • 6

    אופציה ראשונה להכניס למקרר ולהמשיך את התבשיל בבוקר (נוח לערב חג) או לתת מנוחה של 20 דקות ולהמשיך כרגיל..


  • 7

    בסיר סוטאז מחממים שמן זית וצורבים היטב עד לצבע שחום חזק ארטישוק ירושלמי, כרישה ופטריות חתוכות לרבעים שאותם נתבל במלח ופלפל בלבד..


  • 8

    לאחר מכן מוסיפים יין לבן, מביאים לרתיחה ומגדרים את המשקעים בסיר..


  • 9

    במקביל מערבבים מים רותחים עם הדבש ומוסיפים לסיר..


  • 10

    מיד מצרפים את הצלי כתף לסיר יחד עם הנוזלים ומבשלים המשקעים שנותרו בנייר אפייה..


  • 11

    ממשיכים בישול עם מכסה פתוח במשך שעה ומוכן! מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים..


1

מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו..


2

מניחים את פרוסות הבשר על נייר אפייה ומתבלים..


3

מסדרים את הפרוסות בצמוד אחת לשניה ומניחים על הנייר אפייה כגוש אחד..


4

משמנים וסוגרים בנייר אפייה כפול ורדיד אלומניום כפול..


5

מכניסים לתנור ע"ג רשת ותבנית למטה למשך 3 שעות בדיוק..


6

אופציה ראשונה להכניס למקרר ולהמשיך את התבשיל בבוקר (נוח לערב חג) או לתת מנוחה של 20 דקות ולהמשיך כרגיל..


7

בסיר סוטאז מחממים שמן זית וצורבים היטב עד לצבע שחום חזק ארטישוק ירושלמי, כרישה ופטריות חתוכות לרבעים שאותם נתבל במלח ופלפל בלבד..


8

לאחר מכן מוסיפים יין לבן, מביאים לרתיחה ומגדרים את המשקעים בסיר..


9

במקביל מערבבים מים רותחים עם הדבש ומוסיפים לסיר..


10

מיד מצרפים את הצלי כתף לסיר יחד עם הנוזלים ומבשלים המשקעים שנותרו בנייר אפייה..


11

ממשיכים בישול עם מכסה פתוח במשך שעה ומוכן! מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים