אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

217,431
צפיות

צלי בשר ופטריות כמו באירועים

המתכון של
צלי בשר ופטריות כמו באירועים

יצא מושששש

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • נתח טרי ( אפשר קפוא) בשר מספר 5 כתף מורתח ! מאת אילנית בניזרי
  • סלסלת פטריות
  • 2 שקיות ערמונים בוואקום
  • 2 בצלים פרוסים
  • רבע כוס שמן
  • 2 כוסות מציר הבשר או מים רגילים
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 כפות רוטב ברבקיו
  • פלפל שחור גרוס
  • רבע כפית פלפל לבן
  • כפית כורכום
  • שקית אבקת רוטב לצלי ( השתמשתי של אסם)
  • כף אבקת מרק עוף
  • כפית דבש
  • כוס מים רותחים לפתיחת האבקה
אופן ההכנה
  • 1

    ראשית נתחיל עם הרתיחה של הבשר ,גוש צלי כתף מספר 5, לסגור בטיגון קל עם מעט שמן מכל הצדדים ולהניח בצד..


  • 2

    להרתיח את הבשר בכ 2 ליטר מים, בצל שלם ,גזר מקולף.


  • 3

    פלפל אנגלי,עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס, שעתיים רתיחה נסנן את המים במסננת צפופה ונשמור במקרר 2 כוסות מציר הבשר דהיינו מהמים שהרתחנו את הבשר , לצנן את הבשר במקרר לכמה שעות או ללילה ולפרוס פרוסות..


  • 4

    להכנת הרוטב .


  • 5

    ===========.


  • 6

    נטגן את הבצלים בשמן עד להזהבה ,נוסיף את הרוטב ברבקיו והכורכום ונערבב קלות .


  • 7

    נניח את פרוסות הבשר נטגן דקה מכל צד כעת נוסיף את 2 כוסות הציר בשר ( אפשר מים רגילים ) .


  • 8

    את הכוסברה ,פלפל שחור גרוס,פלפל לבן ,נבשל חצי שעה ואז נוסיף את הפטריות והערמונים..


  • 9

    נבשל לעוד רבע שעה ואז נכין את בלילת האבקת רוטב לצלי ! .


  • 10

    בקערית קטנה נמזוג כוס מים רותחים ! נוסיף את האבקת רוטב צלי ,אבקת מרק עוף (ניתן לוותר על האבקת מרק עוף ) ודבש .


  • 11

    נערבב היטב ,נוסיף לסיר.


  • 12

    נבשל לעוד כעשרים דקות וזה מוכן !! בהצלחה אילנית בניזרי ❤ סה"כ 3 כוסות נוזלים ..


  • 13

    במידה וחסר מלח תוסיפו מעט ,אבקת ציר בשר ואבקת מרק עוף מלוחים לכן תיזהרו עם המלח ! .


  • 14

    ** הערות ** .


  • 15

    את הרוטב ברביקיו ניתן להמיר לרוטב ...סצ'ואן...רוטב טראיקי...רוטב שזיפים ..


  • 16

    את השקית אבקת צלי ניתן להמיר לשקית אבקת רוטב פטריות ! .


1

ראשית נתחיל עם הרתיחה של הבשר ,גוש צלי כתף מספר 5, לסגור בטיגון קל עם מעט שמן מכל הצדדים ולהניח בצד..


2

להרתיח את הבשר בכ 2 ליטר מים, בצל שלם ,גזר מקולף.


3

פלפל אנגלי,עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס, שעתיים רתיחה נסנן את המים במסננת צפופה ונשמור במקרר 2 כוסות מציר הבשר דהיינו מהמים שהרתחנו את הבשר , לצנן את הבשר במקרר לכמה שעות או ללילה ולפרוס פרוסות..


4

להכנת הרוטב .


5

===========.


6

נטגן את הבצלים בשמן עד להזהבה ,נוסיף את הרוטב ברבקיו והכורכום ונערבב קלות .


7

נניח את פרוסות הבשר נטגן דקה מכל צד כעת נוסיף את 2 כוסות הציר בשר ( אפשר מים רגילים ) .


8

את הכוסברה ,פלפל שחור גרוס,פלפל לבן ,נבשל חצי שעה ואז נוסיף את הפטריות והערמונים..


9

נבשל לעוד רבע שעה ואז נכין את בלילת האבקת רוטב לצלי ! .


10

בקערית קטנה נמזוג כוס מים רותחים ! נוסיף את האבקת רוטב צלי ,אבקת מרק עוף (ניתן לוותר על האבקת מרק עוף ) ודבש .


11

נערבב היטב ,נוסיף לסיר.


12

נבשל לעוד כעשרים דקות וזה מוכן !! בהצלחה אילנית בניזרי ❤ סה"כ 3 כוסות נוזלים ..


13

במידה וחסר מלח תוסיפו מעט ,אבקת ציר בשר ואבקת מרק עוף מלוחים לכן תיזהרו עם המלח ! .


14

** הערות ** .


15

את הרוטב ברביקיו ניתן להמיר לרוטב ...סצ'ואן...רוטב טראיקי...רוטב שזיפים ..


16

את השקית אבקת צלי ניתן להמיר לשקית אבקת רוטב פטריות ! .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים