אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

1,284
צפיות

בשר ברוטב פטריות וערמונים

המתכון של
בשר ברוטב פטריות וערמונים

בשר רך מאד בתיבול עדין וטעים כלכך. מתכון פשוט להכנה

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • קילו בשר צוואר ללא עצם חתוך לקוביות
  • 4-5 עלי דפנה
  • 10-12 פטריות שמפניון פרוסות
  • 5 שיני שום פרוס
  • חב' ערמונים מוכנים לאכילה
אופן ההכנה
  • 1

    חותכים את הבשר לקוביות, מורחים עליהם שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס. .


  • 2

    בסיר מחממים (על להבה גבוהה) מעט שמן זית ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים..


  • 3

    מוסיפים מיים עד 3/4 גובה הסיר, מוסיפים 4-5 עלי דפנה ומרתיחים, כשהמיים מבעבעים, מנמיכים את האש ומבשלים כ3 שעות עד שהבשר רך. (אם המיים מתאדים והבשר עדיין קשה, מוסיפים מיים ומבשלים עוד)..


  • 4

    בסיר אחר מכינים את הרוטב:.


  • 5

    מחממים שמן ומטגנים את פרוסות הפטריות כמה דקות, מוסיפים את הערמונים ופרוסות השום ומערבבים עוד דקה שתיים..


  • 6

    מוסיפים: 2 כפות סילאן, כפית פפריקה מתוקה, כפית גריל עוף, מלח ופלפל לפי הטעם..


  • 7

    מערבבים ומוסיפים את המיים שהבשר התבשל בהם (אם נשאר מידי הרבה מיים, לא להשתמש בהכל, סך הכל צריך כוס וחצי-שתיים. .


  • 8

    ובנוסף, אם המיים "מלוכלכים", כלומר עם הרבה גרגירים קטנים, ותרו עליהם והשתמשו במיים רגילים).


  • 9

    מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים על אש נמוכה כ20 דקות..


  • 10

    להסמכת הרוטב: מערבבים בכוס: כפית קמח + 1/3 כוס מיים, מוסיפים לסיר ומבשלים עוד כמה דקות. .


1

חותכים את הבשר לקוביות, מורחים עליהם שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס. .


2

בסיר מחממים (על להבה גבוהה) מעט שמן זית ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים..


3

מוסיפים מיים עד 3/4 גובה הסיר, מוסיפים 4-5 עלי דפנה ומרתיחים, כשהמיים מבעבעים, מנמיכים את האש ומבשלים כ3 שעות עד שהבשר רך. (אם המיים מתאדים והבשר עדיין קשה, מוסיפים מיים ומבשלים עוד)..


4

בסיר אחר מכינים את הרוטב:.


5

מחממים שמן ומטגנים את פרוסות הפטריות כמה דקות, מוסיפים את הערמונים ופרוסות השום ומערבבים עוד דקה שתיים..


6

מוסיפים: 2 כפות סילאן, כפית פפריקה מתוקה, כפית גריל עוף, מלח ופלפל לפי הטעם..


7

מערבבים ומוסיפים את המיים שהבשר התבשל בהם (אם נשאר מידי הרבה מיים, לא להשתמש בהכל, סך הכל צריך כוס וחצי-שתיים. .


8

ובנוסף, אם המיים "מלוכלכים", כלומר עם הרבה גרגירים קטנים, ותרו עליהם והשתמשו במיים רגילים).


9

מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים על אש נמוכה כ20 דקות..


10

להסמכת הרוטב: מערבבים בכוס: כפית קמח + 1/3 כוס מיים, מוסיפים לסיר ומבשלים עוד כמה דקות. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים