לןגן

בשר ברוטב פטריות וערמונים

מאת: מירי משה, פורסם: 03/05/2020 | 15:37
בשר ברוטב פטריות וערמונים

תקציר המתכון: בשר רך מאד בתיבול עדין וטעים כלכך. מתכון פשוט להכנה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חותכים את הבשר לקוביות, מורחים עליהם שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

  2. בסיר מחממים (על להבה גבוהה) מעט שמן זית ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים.

  3. מוסיפים מיים עד 3/4 גובה הסיר, מוסיפים 4-5 עלי דפנה ומרתיחים, כשהמיים מבעבעים, מנמיכים את האש ומבשלים כ3 שעות עד שהבשר רך. (אם המיים מתאדים והבשר עדיין קשה, מוסיפים מיים ומבשלים עוד).

  4. בסיר אחר מכינים את הרוטב:

  5. מחממים שמן ומטגנים את פרוסות הפטריות כמה דקות, מוסיפים את הערמונים ופרוסות השום ומערבבים עוד דקה שתיים.

  6. מוסיפים: 2 כפות סילאן, כפית פפריקה מתוקה, כפית גריל עוף, מלח ופלפל לפי הטעם.

  7. מערבבים ומוסיפים את המיים שהבשר התבשל בהם (אם נשאר מידי הרבה מיים, לא להשתמש בהכל, סך הכל צריך כוס וחצי-שתיים.

  8. ובנוסף, אם המיים "מלוכלכים", כלומר עם הרבה גרגירים קטנים, ותרו עליהם והשתמשו במיים רגילים)

  9. מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.

  10. להסמכת הרוטב: מערבבים בכוס: כפית קמח + 1/3 כוס מיים, מוסיפים לסיר ומבשלים עוד כמה דקות.