אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

9,381
צפיות

נתח אסאדו בתנור לצד תפוא ובצלי שאלוט

המתכון של
נתח אסאדו בתנור לצד תפוא ובצלי שאלוט

המנה המושלמת לחג!!

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • נתח אסאדו עם עצם במשקל 2 קילו בערך
  • פלפל 4 עונות של תבליני מיימון במטחנה
  • כף וחצי פפריקה מתוקה רצוי מעושנת של תבליני מיימון
  • חצי כף מלח גס
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כוס שמן זית
  • כף טימין יבש
  • 6 שיני שום כתושות
  • שקית תפוא קטנים למיקרו
  • בצלי שאלוט
אופן ההכנה
  • 1

    לפזר על הנתח פלפל 4 עונות משני הצדדים,בקערה לערבב את שאר המרכיבים ולעסות את הנתח הייטב משני הצדדים לעטוף ולהכניס למקרר.


  • 2

    רצוי להכין לילה לפני אם לא אז לפחות שעה במקרר.להניח בתבנית מעל לבגור בנייר אפייה ומעל נייר כסף בשתי שכבות.לאטום הייטב ולהכניס לתנור בחום 200 מעלות רבע שעה ראשונה.


  • 3

    ולאחר מכן להוריד ל170 ולצלות שעה וחצי לפחות,לבדוק עם סכין שננעצת בקלות והבשר רך-המדד לזה שזה מוכן ברגע שהעצם יוצאת בקלות מהבשר..


  • 4

    להכנת תפוא:.


  • 5

    להרתיח את תפוא כ10 דקות לסנן ולשים בתבנית יחד עם בצלי שאלוט.


  • 6

    בקערה לשים: פפריקה מתוקה,מלח פלפל שחור גרוס,טוסקנה,כוסברה יבשה,כמון,כורכום ושמן מעט מים לערבב יחד עם התפוא ולהכניס לתנור בחום 190 בתבנית נפרדת עד שהתפוא מתרככים להוריד נייר כסף ולאפות עוד 10 דקות להשחמה.


  • 7

    בהצלחה ובתאבון חופית אלמקייס.


1

לפזר על הנתח פלפל 4 עונות משני הצדדים,בקערה לערבב את שאר המרכיבים ולעסות את הנתח הייטב משני הצדדים לעטוף ולהכניס למקרר.


2

רצוי להכין לילה לפני אם לא אז לפחות שעה במקרר.להניח בתבנית מעל לבגור בנייר אפייה ומעל נייר כסף בשתי שכבות.לאטום הייטב ולהכניס לתנור בחום 200 מעלות רבע שעה ראשונה.


3

ולאחר מכן להוריד ל170 ולצלות שעה וחצי לפחות,לבדוק עם סכין שננעצת בקלות והבשר רך-המדד לזה שזה מוכן ברגע שהעצם יוצאת בקלות מהבשר..


4

להכנת תפוא:.


5

להרתיח את תפוא כ10 דקות לסנן ולשים בתבנית יחד עם בצלי שאלוט.


6

בקערה לשים: פפריקה מתוקה,מלח פלפל שחור גרוס,טוסקנה,כוסברה יבשה,כמון,כורכום ושמן מעט מים לערבב יחד עם התפוא ולהכניס לתנור בחום 190 בתבנית נפרדת עד שהתפוא מתרככים להוריד נייר כסף ולאפות עוד 10 דקות להשחמה.


7

בהצלחה ובתאבון חופית אלמקייס.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים