- קטגוריהבשר
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 ק"ג בשר טחון טרי (שריר, פלדה, צוואר).
-
2 בצלים בינוניים, קלופים ומגוררים גס.
-
1 תפוח אדמה גדול, קלוף ומגורר דק.
-
-
-
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק.
-
1/2 צרור כוסברה קצוץ דק (רק לחובבי הטעם העז של הכוסברה, אפשר לוותר) .
-
4 כפות פירורי לחם, רגישים לגלוטן החליפו בפירורי לחם ללא גלוטן, בפסח החליפו בקמח מצה.
-
1 כף גדושה אבקת אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטמט (ניתן להחליף בכף שטוחה מלח).
-
1 כפית בהרט או 1 כפית ראס אל חנות (תערובת תבלינים לקציצות).
-
-
-
לציפוי הקציצות: כ-3/4 כוס פירורי לחם רגישים לגלוטן החליפו בפירורי לחם ללא גלוטן.
-
-
לטיגון: שמן קנולה חצי-עמוק.
אופן ההכנה
-
1
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בעזרת ידיים נקיות מעסים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, משהים במקרר שעה לספיגת טעמים.
-
2
יוצרים מהתערובת כ-30 קציצות, מהדקים ומגלגלים בין הידיים עד שהקציצות סגורות היטב ואין בהן חריצים, משטחים מעט בעדינות, מצפים בפירורי הלחם מכל הצדדים .
-
3
מחממים שמן במחבת, מכניסים את הקציצות לשמן החם, מטגנים 2-3 דקות משני הצדדים עד להשחמה.
-
4
מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.
-
5
טיפים....
-
6
כדי שהכדורים יהיו שווים בגודלם אני נעזרת בכף גלידה.
-
7
ממליצה לטגן קציצה, לטעום, לשפר טעמים ואז לטגן את כל הקציצות.
-
8
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בעזרת ידיים נקיות מעסים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, משהים במקרר שעה לספיגת טעמים.
2
יוצרים מהתערובת כ-30 קציצות, מהדקים ומגלגלים בין הידיים עד שהקציצות סגורות היטב ואין בהן חריצים, משטחים מעט בעדינות, מצפים בפירורי הלחם מכל הצדדים .
3
מחממים שמן במחבת, מכניסים את הקציצות לשמן החם, מטגנים 2-3 דקות משני הצדדים עד להשחמה.
4
מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.
5
טיפים....
6
כדי שהכדורים יהיו שווים בגודלם אני נעזרת בכף גלידה.
7
ממליצה לטגן קציצה, לטעום, לשפר טעמים ואז לטגן את כל הקציצות.
8
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים