אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

5,564
צפיות

ביף וולינגטון

המתכון של
ביף וולינגטון

נתח פילה בקר עסיסי עטוף בפטריות ובצל מטוגן, בצק עלים ומעל רוטב אלוהי

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבשר
  • 1 ק''ג פילה בקר או עגל (נתח ארוך)
  • מלח ופלפל גרוס
  • חרדל רגיל למריחת הנתח
  • בצק עלים קר (לא קפוא)
  • לרוטב
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 בצל רגיל קצוץ דק
  • 1 גבעול סלרי חתוך לעיגולים קטנים
  • 4 שיני שום כתוש
  • כפית טימין מיובש או טרי
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
  • 2 כוסות ציר בקר או מים רותחים מהולים עם כף אבקת מרק עוף
  • לשכבת הפטריות ובצל
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות או 2 קופסאות שימורים מסוננות מהמים של פטריות חתוכות
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
  • כף אבקת מרק פטריות (לא חובה)
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל- 200 מעלות.


  • 2

    הבשר צריך להיות מופשר לחלוטין ובטמפרטורת החדר! מעסים את הנתח במעט שמן וזורים עליו מכל הצדדים מלח ופלפל גרוס..


  • 3

    במחבת פסים או רגילה חמה סוגרים את הנתח מכל הצדדים כדקה לכל צד עד שמתקבל צבע אפרפר. מקררים את הנתח לטמפרטורת החדר. מורחים את הנתח בחרדל..


  • 4

    בסיר מכינים את הרוטב: מטגנים את כל הירקות והתבלינים בשמן זית. מוסיפים את התבלינים ואת המים ומרתיחים בשנית. מורידים את האש ומבשלים עוד כ- 20 דק'..


  • 5

    אפשר לסנן את הירקות ולהשתמש רק בציר ואפשר למזוג את הרוטב עם הירקות-לפי טעמכם..


  • 6

    דוקסל פטריות ובצל: לטגן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את הפטריות. לטגן עוד כ- 8 דק'. להוסיף תבלינים. לצנן לחלוטין..


  • 7

    בצק העלים צריך להיות קר מהמקרר (לא קפוא). פותחים את בצק העלים כך שגודלו יספיק לעטוף את הנתח..


  • 8

    מפזרים את תערובת הפטריות על המלבן ומשאירים את הקצוות נקיים כ- 4 ס''מ כדי שנוכל לסגור את הבצק..


  • 9

    מניחים את נתח הפילה ועוטפים בעדינות עם הבצק ומהדקים היטב. חותכים שוליים מיותרים..


  • 10

    חורצים חור קטן באמצע הבצק למעלה ..


  • 11

    מורחים בביצה ואופים כ- 40 דק' עד שמזהיב ללא כיסוי..


  • 12

    בהגשה מוזגים את הרוטב על הנתח..


  • 13

    בתיאבון ♥.


1

מחממים תנור ל- 200 מעלות.


2

הבשר צריך להיות מופשר לחלוטין ובטמפרטורת החדר! מעסים את הנתח במעט שמן וזורים עליו מכל הצדדים מלח ופלפל גרוס..


3

במחבת פסים או רגילה חמה סוגרים את הנתח מכל הצדדים כדקה לכל צד עד שמתקבל צבע אפרפר. מקררים את הנתח לטמפרטורת החדר. מורחים את הנתח בחרדל..


4

בסיר מכינים את הרוטב: מטגנים את כל הירקות והתבלינים בשמן זית. מוסיפים את התבלינים ואת המים ומרתיחים בשנית. מורידים את האש ומבשלים עוד כ- 20 דק'..


5

אפשר לסנן את הירקות ולהשתמש רק בציר ואפשר למזוג את הרוטב עם הירקות-לפי טעמכם..


6

דוקסל פטריות ובצל: לטגן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את הפטריות. לטגן עוד כ- 8 דק'. להוסיף תבלינים. לצנן לחלוטין..


7

בצק העלים צריך להיות קר מהמקרר (לא קפוא). פותחים את בצק העלים כך שגודלו יספיק לעטוף את הנתח..


8

מפזרים את תערובת הפטריות על המלבן ומשאירים את הקצוות נקיים כ- 4 ס''מ כדי שנוכל לסגור את הבצק..


9

מניחים את נתח הפילה ועוטפים בעדינות עם הבצק ומהדקים היטב. חותכים שוליים מיותרים..


10

חורצים חור קטן באמצע הבצק למעלה ..


11

מורחים בביצה ואופים כ- 40 דק' עד שמזהיב ללא כיסוי..


12

בהגשה מוזגים את הרוטב על הנתח..


13

בתיאבון ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים