לןגן

ביף וולינגטון

מאת: אורית לוי, פורסם: 04/12/2017 | 00:33
ביף וולינגטון

תקציר המתכון: נתח פילה בקר עסיסי עטוף בפטריות ובצל מטוגן, בצק עלים ומעל רוטב אלוהי

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבשר

לרוטב

לשכבת הפטריות ובצל

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות

  2. הבשר צריך להיות מופשר לחלוטין ובטמפרטורת החדר! מעסים את הנתח במעט שמן וזורים עליו מכל הצדדים מלח ופלפל גרוס.

  3. במחבת פסים או רגילה חמה סוגרים את הנתח מכל הצדדים כדקה לכל צד עד שמתקבל צבע אפרפר. מקררים את הנתח לטמפרטורת החדר. מורחים את הנתח בחרדל.

  4. בסיר מכינים את הרוטב: מטגנים את כל הירקות והתבלינים בשמן זית. מוסיפים את התבלינים ואת המים ומרתיחים בשנית. מורידים את האש ומבשלים עוד כ- 20 דק'.

  5. אפשר לסנן את הירקות ולהשתמש רק בציר ואפשר למזוג את הרוטב עם הירקות-לפי טעמכם.

  6. דוקסל פטריות ובצל: לטגן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את הפטריות. לטגן עוד כ- 8 דק'. להוסיף תבלינים. לצנן לחלוטין.

  7. בצק העלים צריך להיות קר מהמקרר (לא קפוא). פותחים את בצק העלים כך שגודלו יספיק לעטוף את הנתח.

  8. מפזרים את תערובת הפטריות על המלבן ומשאירים את הקצוות נקיים כ- 4 ס''מ כדי שנוכל לסגור את הבצק.

  9. מניחים את נתח הפילה ועוטפים בעדינות עם הבצק ומהדקים היטב. חותכים שוליים מיותרים.

  10. חורצים חור קטן באמצע הבצק למעלה .

  11. מורחים בביצה ואופים כ- 40 דק' עד שמזהיב ללא כיסוי.

  12. בהגשה מוזגים את הרוטב על הנתח.

  13. בתיאבון ♥