לןגן

החלות שלי

מאת: לילך טייב, פורסם: 18/10/2015 | 00:43
החלות שלי

תקציר המתכון: הכי טעימות!!!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 24, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח, שמים בתוך הגומה את השמרים ומכסים שוב עם הקמח. בצד אחד של הקערה שמים את המלח (אסור שהמלח יבא במגע עם השמרים אחרת הבצק עלול לא לטפוח). מפזרים מסביב את הסוכר. מוסיפים שמן ומים. ומערבבים היטב עד אשר העיסה הופכת להיות בצק רך וגמיש. לשים במשך 10 דקות.

  2. מתפיחים את הבצק למשך שעה.

  3. קולעים צמות: מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. לוקחים רבע בצק ומחלקים ל-2, אך הפעם מחלקים ל-2 חלקים שאינם שווים, אחד גדול ואחד קטן. כל חלק מחלקים ל-3 כדורים שווים, כל כדור מגלגלים לרצועה כך שמתקבלים שלוש רצועות שוות לכל חלק. קולעים צמות (כמו בתמונה). יוצאים לנו צמה אחת קטנה ואחת גדולה. מניחים את הצמה הקטנה על הגדולה ומהדקים קצוות. חוזרים על כל הפעולה עם שאר רבעי הבצק.

  4. מורחים מעל כל חלה רק חלמון של ביצה, מפזרים שומשום ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 30-40 דקות, עד אשר החלות משחימות.