הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהקל וטעים וכל מילה מיותר כמובן
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, דבש, ביצה, שמן, מים ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה. אם הבצק מרגיש יבש מדי – מוסיפים מעט מים. אם הוא מרגיש “רטוב” מדי – מוסיפים קצת קמח..
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים צורת כדור..
מניחים את כדור הבצק בקערה, מכסים ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו..
מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומוציאים ממנו את האוויר..
מחלקים ל-8 כדורים שווים..
מגלגלים כל כדור ומניחים בתבנית קוטר 24ס"מ .
מכסים במגבת לתפיחה עד הכפלת הנפח .
מברישים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש .
ל 180 מעלות כ.
25 עד 30 דקות או עד שהחלה מזהיבה ומתייצבת..
מברישים את החלה החמה בדבש ליצירת מעט מבריק ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.