לןגן

חלות מתוקות לראש השנה ולכל ימות השנה

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 18/09/2023 | 06:29
חלות מתוקות לראש השנה ולכל ימות השנה

תקציר המתכון: קל וטעים וכל מילה מיותר כמובן

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, דבש, ביצה, שמן, מים ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה. אם הבצק מרגיש יבש מדי – מוסיפים מעט מים. אם הוא מרגיש “רטוב” מדי – מוסיפים קצת קמח.

  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים צורת כדור.

  3. מניחים את כדור הבצק בקערה, מכסים ומתפיחים במשך 1-2 שעות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  4. מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומוציאים ממנו את האוויר.

  5. מחלקים ל-8 כדורים שווים.

  6. מגלגלים כל כדור ומניחים בתבנית קוטר 24ס"מ

  7. מכסים במגבת לתפיחה עד הכפלת הנפח

  8. מברישים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש

  9. ל 180 מעלות כ

  10. 25-35 דקות או עד שהחלה מזהיבה ומתייצבת.

  11. מברישים את החלה החמה בדבש ליצירת מעט מבריק ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר