אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

180
צפיות

חלה ענקים מתוקה בצורת רימונים ולב ענק

המתכון של
חלה ענקים מתוקה בצורת רימונים ולב ענק

מושלם לראש השנה ולכל ימות השנה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חלה ענקים מתוקה בצורת רימונים ולב ענק
  • מצרכים הדרושים
  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 כפות דבש
  • 1/2 כוס שמן
  • ביצה
  • 2 כפות 1/2 שמרים יבשים
  • 1 כף גדולה של מלח
  • 500 מ"ל מים=
  • 3 כוסות מים פורשים
  • אופן ההכנה
  • 1) מכניסים לקערת המיקסר
  • את כל היבשים ללא מלח
  • זה אומר : קמח, שמרים וסוכר ומערבבים
  • 2) מוסיפים את הביצה ודבש ושוב מערבבים עד לקבלת בצק חלק ועכשיו זה הזמן להוסיף את המלח ושוב מערבבים לעוד כמה דקות
  • 3) מכסים ומתפיחים לשעה וחצי עד שמכפיל את הנפח
  • 4) עושים כדורים ומניחים אותם ברינג בצורת לב מרופד בנייר אפייה ועושים עוד כמה כדורים קטנים ומניחים אותם מעל כל לחמניה ובעזרת מספריים חותכים את הכדורים הקטנים במרכז לשניים, ושוב לשניים בהצלבה. פותחים מעט את החתך שנוצר עם האצבעות, ומתפיחים שנית לעוד חצי שעה
  • 5) מברישים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 כ 25 דקות ומברישים סירופ סוכר ישר שיוצאה מהתנור
אופן ההכנה
  • 1

    1) מכניסים לקערת המיקסר .


  • 2

    את כל היבשים ללא מלח.


  • 3

    זה אומר : קמח, שמרים וסוכר ומערבבים .


  • 4

    2) מוסיפים את הביצה ודבש ושוב מערבבים עד לקבלת בצק חלק ועכשיו זה הזמן להוסיף את המלח ושוב מערבבים לעוד כמה דקות .


  • 5

    3) מכסים ומתפיחים לשעה וחצי עד שמכפיל את הנפח.


  • 6

    4) עושים כדורים ומניחים אותם ברינג בצורת לב מרופד בנייר אפייה ועושים עוד כמה כדורים קטנים ומניחים אותם מעל כל לחמניה ובעזרת מספריים חותכים את הכדורים הקטנים במרכז לשניים, ושוב לשניים בהצלבה. פותחים מעט את החתך שנוצר עם האצבעות, ומתפיחים שנית לעוד חצי שעה .


  • 7

    5) מברישים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 כ 25 דקות ומברישים סירופ סוכר ישר שיוצאה מהתנור.


1

1) מכניסים לקערת המיקסר .


2

את כל היבשים ללא מלח.


3

זה אומר : קמח, שמרים וסוכר ומערבבים .


4

2) מוסיפים את הביצה ודבש ושוב מערבבים עד לקבלת בצק חלק ועכשיו זה הזמן להוסיף את המלח ושוב מערבבים לעוד כמה דקות .


5

3) מכסים ומתפיחים לשעה וחצי עד שמכפיל את הנפח.


6

4) עושים כדורים ומניחים אותם ברינג בצורת לב מרופד בנייר אפייה ועושים עוד כמה כדורים קטנים ומניחים אותם מעל כל לחמניה ובעזרת מספריים חותכים את הכדורים הקטנים במרכז לשניים, ושוב לשניים בהצלבה. פותחים מעט את החתך שנוצר עם האצבעות, ומתפיחים שנית לעוד חצי שעה .


7

5) מברישים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 כ 25 דקות ומברישים סירופ סוכר ישר שיוצאה מהתנור.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים