אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

275
צפיות

לחמניות ללא ביצים

המתכון של
לחמניות ללא ביצים

לחמניות ללא ביצים קריספיות וטעימות מאוד

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1/2, 3 כוסות קמח מנופה
  • 1 כף שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1 כוס מים
  • לציפוי
  • מים קרים
  • שומשום
  • אני משתמשת בכוס מדידה בינלאומית.
אופן ההכנה
  • 1

    לשים בקערה מים סוכר ושמרים ולערבב היטב, להניח בצד ל-10 דקות, .


  • 2

    להוסיף לקערת הקמח מלח ושמן ולערבב, להוסיף את קערת השמרים וללוש עד לבצק אחיד, אם הבצק דביק מידי תוסיפו מעט קמח, לפזר מעט קמח על משטח העבודה, להניייח את הבצק וללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד..


  • 3

    לשמן קערה ולשים את הבצק בקערה, לכסות במגבת ולהניח במקום חמים כשעה לתפיחת הבצק..


  • 4

    לאחר שעה ללוש מעט את הבצק ולחלק ל-6 חלקים שווים, מכל חלק ליצור כדור, להניח על שולחן העבודה לכסות במגבת, ולחכות לתפיחה עוד כשעה..


  • 5

    לעשות חור באמצע הכדור, ובגלגול על האצבעות להגדיל את החור, לטבול בקערה עם מים קרים, ולהעביר לקערה עם שומשום ולצפות מכל הצדדים..


  • 6

    להניח על תבנית במרווחים עם נייר אפייה משומן מעט..


  • 7

    להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ולאפות כ-30 דקות..


  • 8

    הלחמניות קריספיות בחוץ ורכות בפנים..


  • 9

    למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCLVtnNKLH7c56W2ODKs8kRw✨ תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/gozMDU42vSI.


1

לשים בקערה מים סוכר ושמרים ולערבב היטב, להניח בצד ל-10 דקות, .


2

להוסיף לקערת הקמח מלח ושמן ולערבב, להוסיף את קערת השמרים וללוש עד לבצק אחיד, אם הבצק דביק מידי תוסיפו מעט קמח, לפזר מעט קמח על משטח העבודה, להניייח את הבצק וללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד..


3

לשמן קערה ולשים את הבצק בקערה, לכסות במגבת ולהניח במקום חמים כשעה לתפיחת הבצק..


4

לאחר שעה ללוש מעט את הבצק ולחלק ל-6 חלקים שווים, מכל חלק ליצור כדור, להניח על שולחן העבודה לכסות במגבת, ולחכות לתפיחה עוד כשעה..


5

לעשות חור באמצע הכדור, ובגלגול על האצבעות להגדיל את החור, לטבול בקערה עם מים קרים, ולהעביר לקערה עם שומשום ולצפות מכל הצדדים..


6

להניח על תבנית במרווחים עם נייר אפייה משומן מעט..


7

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ולאפות כ-30 דקות..


8

הלחמניות קריספיות בחוץ ורכות בפנים..


9

למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCLVtnNKLH7c56W2ODKs8kRw✨ תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/gozMDU42vSI.


לחמניות ללא ביצים קריספיות וטעימות מאוד
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים