אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

185
צפיות

לחם בצורת אשכול ענבים

המתכון של
לחם בצורת אשכול ענבים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • בערך 3 כוסות מים חמים
  • כף שמן קנולה
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר שמים קמח מנופה עושים גומה מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומערבבים, מוסיפים מלח ומערבים מוסיפים את המים בהדרגה ולשים במערבל עד לקבלת עיסה אחידה אם צריך ניתן להוסיף קמח..


  • 2

    שמים את הבצק על משטח עבודה משמנים את הידיים ולשים את הבצק כמה דקות..


  • 3

    נשמן קערה נשים את הבצק וניתן לתפיחה של 40 דקות עד להגדלת הנפח..


  • 4

    לאחר התפיחה נלוש את הבצק כמה פעמים כדי להוציא את האויר..


  • 5

    מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק..


  • 6

    מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים ונכין כדורים..


  • 7

    מרפדים תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומסדרים את הכדורים בצורת אשכול ענבים..


  • 8

    מיתר הבצק ניתן להכין לחמניות או אשכולות ענבים קטנים..


  • 9

    מכסים את הלחמים ונותנים לתפיחה למשך 30 דקות..


  • 10

    מברישים בחלמון של ביצה מפזרים שומשום ואופים בתנור מחומם 200 מעלות למשך 30 דקות עד שהחלק התחתון והחלק העליון שחומים..


1

בקערת מיקסר שמים קמח מנופה עושים גומה מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומערבבים, מוסיפים מלח ומערבים מוסיפים את המים בהדרגה ולשים במערבל עד לקבלת עיסה אחידה אם צריך ניתן להוסיף קמח..


2

שמים את הבצק על משטח עבודה משמנים את הידיים ולשים את הבצק כמה דקות..


3

נשמן קערה נשים את הבצק וניתן לתפיחה של 40 דקות עד להגדלת הנפח..


4

לאחר התפיחה נלוש את הבצק כמה פעמים כדי להוציא את האויר..


5

מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק..


6

מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים ונכין כדורים..


7

מרפדים תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומסדרים את הכדורים בצורת אשכול ענבים..


8

מיתר הבצק ניתן להכין לחמניות או אשכולות ענבים קטנים..


9

מכסים את הלחמים ונותנים לתפיחה למשך 30 דקות..


10

מברישים בחלמון של ביצה מפזרים שומשום ואופים בתנור מחומם 200 מעלות למשך 30 דקות עד שהחלק התחתון והחלק העליון שחומים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים