לןגן

לחם בצורת אשכול ענבים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 16/08/2022 | 17:57
לחם בצורת אשכול ענבים

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים קמח מנופה עושים גומה מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומערבבים, מוסיפים מלח ומערבים מוסיפים את המים בהדרגה ולשים במערבל עד לקבלת עיסה אחידה אם צריך ניתן להוסיף קמח.

  2. שמים את הבצק על משטח עבודה משמנים את הידיים ולשים את הבצק כמה דקות.

  3. נשמן קערה נשים את הבצק וניתן לתפיחה של 40 דקות עד להגדלת הנפח.

  4. לאחר התפיחה נלוש את הבצק כמה פעמים כדי להוציא את האויר.

  5. מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק.

  6. מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים ונכין כדורים.

  7. מרפדים תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומסדרים את הכדורים בצורת אשכול ענבים.

  8. מיתר הבצק ניתן להכין לחמניות או אשכולות ענבים קטנים.

  9. מכסים את הלחמים ונותנים לתפיחה למשך 30 דקות.

  10. מברישים בחלמון של ביצה מפזרים שומשום ואופים בתנור מחומם 200 מעלות למשך 30 דקות עד שהחלק התחתון והחלק העליון שחומים.