אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

251
צפיות

לחם מקמח מלא וקמח רגיל עם גרעיני חמניות

המתכון של
לחם מקמח מלא וקמח רגיל עם גרעיני חמניות

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 400 גר' קמח לבן מנופה
  • 300 גר' קמח מלא
  • 8 גר' שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף זרעי חמניות קלויים
  • בערך 490 מל' מים בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים את 2 סוגי הקמחים את השמרים ומערבבים היטב, מוסיפים את המל וגרעיני החמניות ומערבבים מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת עיסה מעט דביקה..


  • 2

    מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות לבצק רך וגמיש..


  • 3

    משמנים קערה מעגלים את הבצק לכדור ומשמנים שמים בקערה מכסים ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח..


  • 4

    מקמחים מעט משטח עבודה לשים מעט את הבצק מכינים לחם מאורך משמנים תבנית אפיה מאורכת שמים את הלחם ומניחים להתפחה . חורצים חריצים משמנים את הבצק ומפזרים מעל גרעיני חמניות..


  • 5

    אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 50 דקות או עד שהלחם מוכן..


  • 6

    בהצלחה.


1

בקערה שמים את 2 סוגי הקמחים את השמרים ומערבבים היטב, מוסיפים את המל וגרעיני החמניות ומערבבים מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת עיסה מעט דביקה..


2

מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות לבצק רך וגמיש..


3

משמנים קערה מעגלים את הבצק לכדור ומשמנים שמים בקערה מכסים ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח..


4

מקמחים מעט משטח עבודה לשים מעט את הבצק מכינים לחם מאורך משמנים תבנית אפיה מאורכת שמים את הלחם ומניחים להתפחה . חורצים חריצים משמנים את הבצק ומפזרים מעל גרעיני חמניות..


5

אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 50 דקות או עד שהלחם מוכן..


6

בהצלחה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים