לןגן

לחם מקמח מלא וקמח רגיל עם גרעיני חמניות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 26/10/2021 | 16:08
לחם מקמח מלא וקמח רגיל עם גרעיני חמניות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים את 2 סוגי הקמחים את השמרים ומערבבים היטב, מוסיפים את המל וגרעיני החמניות ומערבבים מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת עיסה מעט דביקה.

  2. מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות לבצק רך וגמיש.

  3. משמנים קערה מעגלים את הבצק לכדור ומשמנים שמים בקערה מכסים ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח.

  4. מקמחים מעט משטח עבודה לשים מעט את הבצק מכינים לחם מאורך משמנים תבנית אפיה מאורכת שמים את הלחם ומניחים להתפחה . חורצים חריצים משמנים את הבצק ומפזרים מעל גרעיני חמניות.

  5. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 50 דקות או עד שהלחם מוכן.

  6. בהצלחה