אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

1,102
צפיות

לחמניות מקמח מלא וקמח שיפון מלא

המתכון של
לחמניות מקמח מלא וקמח שיפון מלא

לחמניות בריאות רכות ומעולות

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 212 גר' קמח מלא
  • 230 גר' קמח שיפון מלא
  • 100 גר' קמח מנופה
  • כף שמרים
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים חמים
  • 6 גר' מלח
  • 15 גר' סוכר
אופן ההכנה
  • 1

    בכוס שמים מים פושרים מעט סוכר ושמרים מערבבים ונותנים לתסיסה..


  • 2

    בקערת מיקסר שמים את 3 סוגי הקמחים מוסיפים את המלח ומערבבים מוסיפים את עיסת השמרים ומערבלים מוסיפים את יתרת המים עד לקבלת בצק רך מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל בערך 5 דקות הבצק מעט דביק..


  • 3

    משמנים את הבצק מעגלים לכדור משמנים את קערת המיקסר ומניחים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו..


  • 4

    מסדרים תבנית אפיה בניר פרגמנט מקמחים מעט..


  • 5

    מקמחים משטח עבודה ולשמים מעט את הבצק מקמחים מידי פעם מחלקים את הבצק ל-16 עיגולים ומעצבים לצורת לחמניה ארוכה/ עגולה..


  • 6

    מניחים להתפחה עד להגדלת הנפח..


  • 7

    חורצים חריצים עם סכין חדה לרוחב הבצק..


  • 8

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות או עד שהלחמניות מוכנות..


1

בכוס שמים מים פושרים מעט סוכר ושמרים מערבבים ונותנים לתסיסה..


2

בקערת מיקסר שמים את 3 סוגי הקמחים מוסיפים את המלח ומערבבים מוסיפים את עיסת השמרים ומערבלים מוסיפים את יתרת המים עד לקבלת בצק רך מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל בערך 5 דקות הבצק מעט דביק..


3

משמנים את הבצק מעגלים לכדור משמנים את קערת המיקסר ומניחים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו..


4

מסדרים תבנית אפיה בניר פרגמנט מקמחים מעט..


5

מקמחים משטח עבודה ולשמים מעט את הבצק מקמחים מידי פעם מחלקים את הבצק ל-16 עיגולים ומעצבים לצורת לחמניה ארוכה/ עגולה..


6

מניחים להתפחה עד להגדלת הנפח..


7

חורצים חריצים עם סכין חדה לרוחב הבצק..


8

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות או עד שהלחמניות מוכנות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים