לןגן

לחמניות מקמח מלא וקמח שיפון מלא

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 25/10/2021 | 16:34
לחמניות מקמח מלא וקמח שיפון מלא

תקציר המתכון: לחמניות בריאות רכות ומעולות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בכוס שמים מים פושרים מעט סוכר ושמרים מערבבים ונותנים לתסיסה.

  2. בקערת מיקסר שמים את 3 סוגי הקמחים מוסיפים את המלח ומערבבים מוסיפים את עיסת השמרים ומערבלים מוסיפים את יתרת המים עד לקבלת בצק רך מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל בערך 5 דקות הבצק מעט דביק.

  3. משמנים את הבצק מעגלים לכדור משמנים את קערת המיקסר ומניחים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.

  4. מסדרים תבנית אפיה בניר פרגמנט מקמחים מעט.

  5. מקמחים משטח עבודה ולשמים מעט את הבצק מקמחים מידי פעם מחלקים את הבצק ל-16 עיגולים ומעצבים לצורת לחמניה ארוכה/ עגולה.

  6. מניחים להתפחה עד להגדלת הנפח.

  7. חורצים חריצים עם סכין חדה לרוחב הבצק.

  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות או עד שהלחמניות מוכנות.