אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

370
צפיות

לחמניות משולבות כוסמין וחיטה

המתכון של
לחמניות משולבות כוסמין וחיטה

לחמניות אווריריות, משולבות קמח כוסמין מלא וקמח חיטה לבן... טעים, טעים וקצת יותר בריא 😉

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 250 גרם קמח כוסמין מלא
  • 250 גרם קמח לבן
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 2 כפות סוכר ( אפשר חום)
  • ½ כף מלח
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 1¼ כוסות מים בטמפרטורת החדר (חדפ חם)
  • 2 כפות שמן זית
  • .
  • לציפוי-
  • 1 ביצה
  • שומשום שחור ולבן
אופן ההכנה
  • 0

    מערבבים את כל החומרים היבשים והביצים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה, מוסיפים את השמן, ומוסיפין את המים בהדרגה.


  • 1

    מעבירים למהירות בינונית, ונותנים למיקסר ללוש את הבצק כ-8-9 דקות ומניחים להתפחה בקערה משומנת כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.


  • 2

    קורצים עיגולים ( אני קרצתי 9 ) ומגלגלים בעזרת הידיים לכדור יפה..


  • 3

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, ונותנים התפחה נוספת של כחצי שעה.. בזמן הזה מדליקים את התנור על 180 מעלות.


  • 4

    לאחר ההתפחה מלטפים כל כדור בביצה ומפזרים שומשום (בעדינות, אנחנו לא רוצים שהאוויר יירד).


  • 5

    אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות משחימות יפה..


  • 6

    כשהן יוצאות מהתנור אפשר למרוח עליהם קצת שמן זית, בשביל הברק- לא חובה!.


0

מערבבים את כל החומרים היבשים והביצים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה, מוסיפים את השמן, ומוסיפין את המים בהדרגה.


1

מעבירים למהירות בינונית, ונותנים למיקסר ללוש את הבצק כ-8-9 דקות ומניחים להתפחה בקערה משומנת כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.


2

קורצים עיגולים ( אני קרצתי 9 ) ומגלגלים בעזרת הידיים לכדור יפה..


3

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, ונותנים התפחה נוספת של כחצי שעה.. בזמן הזה מדליקים את התנור על 180 מעלות.


4

לאחר ההתפחה מלטפים כל כדור בביצה ומפזרים שומשום (בעדינות, אנחנו לא רוצים שהאוויר יירד).


5

אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות משחימות יפה..


6

כשהן יוצאות מהתנור אפשר למרוח עליהם קצת שמן זית, בשביל הברק- לא חובה!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים