ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
-
-
-
-
-
-
חצי כוס שמן זית .אפשר גם שמן רגיל או חצי חצי יוצא משובח.
-
2וחצי עד 3 כוסות מים פושרים בהדרגה לפי הצורך של הבצק.
אופן ההכנה
-
0
שמים את שני סוגי הקמח בקערת מיקסר עם וו לישה,אפשר גם ללוש ביד..
-
1
יוצרים גומה ומניחים בה את הסוכר יוצרים גומה נוספת ל א.אפיה ולאחר מכן מפזרים מלמעלה את השמרים..
-
2
מתחילים ללוש ומוסיפים מים בהדרגה עד שרואים שהכל התאסף לבצק אחיד שופכים בהזלפה איטית את השמן.עוצרים מפזרים מלח וממשיכים ללוש..
-
3
נותנים מנוחה לבצק כשעה. .
-
4
לאחר שעה מורידים נפח יוצרים מהבצק כיד הדימיון.
-
5
מורחים על החלות חלמון ביצה עם כפית סילאן מפזרים שומשום וקצח..
-
6
מניחים להתפחה כחצי שעה ..
-
7
מכניסים לתנור על 180 מעלות חצי שעה עד השחמה להוציא ולכסות עם מגבת..
-
8
לא לשכוח להגיד לכבוד שבת קודש ולברך המוציא...שבת מבורכת🙂.
0
שמים את שני סוגי הקמח בקערת מיקסר עם וו לישה,אפשר גם ללוש ביד..
1
יוצרים גומה ומניחים בה את הסוכר יוצרים גומה נוספת ל א.אפיה ולאחר מכן מפזרים מלמעלה את השמרים..
2
מתחילים ללוש ומוסיפים מים בהדרגה עד שרואים שהכל התאסף לבצק אחיד שופכים בהזלפה איטית את השמן.עוצרים מפזרים מלח וממשיכים ללוש..
3
נותנים מנוחה לבצק כשעה. .
4
לאחר שעה מורידים נפח יוצרים מהבצק כיד הדימיון.
5
מורחים על החלות חלמון ביצה עם כפית סילאן מפזרים שומשום וקצח..
6
מניחים להתפחה כחצי שעה ..
7
מכניסים לתנור על 180 מעלות חצי שעה עד השחמה להוציא ולכסות עם מגבת..
8
לא לשכוח להגיד לכבוד שבת קודש ולברך המוציא...שבת מבורכת🙂.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים