אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

244
צפיות

לחמניות משולבות של קמח כוסמין ולבן

המתכון של
לחמניות משולבות של קמח כוסמין ולבן

לחם בריא משולב קמח כוסמין וקמח לבן

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 3 כוסות קמח כוסמין בהיר
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 3 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 1 א.אפיה
  • חצי כוס שמן זית .אפשר גם שמן רגיל או חצי חצי יוצא משובח.
  • 2וחצי עד 3 כוסות מים פושרים בהדרגה לפי הצורך של הבצק.
אופן ההכנה
  • 0

    שמים את שני סוגי הקמח בקערת מיקסר עם וו לישה,אפשר גם ללוש ביד..


  • 1

    יוצרים גומה ומניחים בה את הסוכר יוצרים גומה נוספת ל א.אפיה ולאחר מכן מפזרים מלמעלה את השמרים..


  • 2

    מתחילים ללוש ומוסיפים מים בהדרגה עד שרואים שהכל התאסף לבצק אחיד שופכים בהזלפה איטית את השמן.עוצרים מפזרים מלח וממשיכים ללוש..


  • 3

    נותנים מנוחה לבצק כשעה. .


  • 4

    לאחר שעה מורידים נפח יוצרים מהבצק כיד הדימיון.


  • 5

    מורחים על החלות חלמון ביצה עם כפית סילאן מפזרים שומשום וקצח..


  • 6

    מניחים להתפחה כחצי שעה ..


  • 7

    מכניסים לתנור על 180 מעלות חצי שעה עד השחמה להוציא ולכסות עם מגבת..


  • 8

    לא לשכוח להגיד לכבוד שבת קודש ולברך המוציא...שבת מבורכת🙂.


0

שמים את שני סוגי הקמח בקערת מיקסר עם וו לישה,אפשר גם ללוש ביד..


1

יוצרים גומה ומניחים בה את הסוכר יוצרים גומה נוספת ל א.אפיה ולאחר מכן מפזרים מלמעלה את השמרים..


2

מתחילים ללוש ומוסיפים מים בהדרגה עד שרואים שהכל התאסף לבצק אחיד שופכים בהזלפה איטית את השמן.עוצרים מפזרים מלח וממשיכים ללוש..


3

נותנים מנוחה לבצק כשעה. .


4

לאחר שעה מורידים נפח יוצרים מהבצק כיד הדימיון.


5

מורחים על החלות חלמון ביצה עם כפית סילאן מפזרים שומשום וקצח..


6

מניחים להתפחה כחצי שעה ..


7

מכניסים לתנור על 180 מעלות חצי שעה עד השחמה להוציא ולכסות עם מגבת..


8

לא לשכוח להגיד לכבוד שבת קודש ולברך המוציא...שבת מבורכת🙂.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים