אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • בערך כוס מים פושרים
  • כפית שטוחה סוכר
  • כפית שטוחה מלח
  • 2 כפיות של שמרים יבשים
  • 3 כפיות שמן זית
  • 2 ביצים קטנות או ביצה אחת גדולה
  • 4/1 4 כוסות קמח מנופה
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים פושרים, סוכר, שמרים, שמן זית וביצים ולשים עד לאיחוד החומרים,.


  • 2

    בקערה מערבבים את המלח יחד עם הקמח המנופה ומוסיפים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק דביק מעט, אם הבצק יבש מוסיפים עוד מעט מים פושרים..


  • 3

    לשים בערך 5-7 דקות, מכסים ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח..


  • 4

    אם רוצים יכולים להכין חלת מפתח אחת גדולה או 2 חלות מפתח בינוניות..


  • 5

    מכינים את החלות מפתח ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


  • 6

    מברישים בביצה טרופה מעורבבת עם דבש ומפזרים מעל שומשום..


  • 7

    אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כחצי שעה או עד לקבלת צבע זהוב יפה..


1

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים פושרים, סוכר, שמרים, שמן זית וביצים ולשים עד לאיחוד החומרים,.


2

בקערה מערבבים את המלח יחד עם הקמח המנופה ומוסיפים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק דביק מעט, אם הבצק יבש מוסיפים עוד מעט מים פושרים..


3

לשים בערך 5-7 דקות, מכסים ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח..


4

אם רוצים יכולים להכין חלת מפתח אחת גדולה או 2 חלות מפתח בינוניות..


5

מכינים את החלות מפתח ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


6

מברישים בביצה טרופה מעורבבת עם דבש ומפזרים מעל שומשום..


7

אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כחצי שעה או עד לקבלת צבע זהוב יפה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים