לןגן

חלת מפתח

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 15/04/2021 | 17:03
חלת מפתח

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים פושרים, סוכר, שמרים, שמן זית וביצים ולשים עד לאיחוד החומרים,

  2. בקערה מערבבים את המלח יחד עם הקמח המנופה ומוסיפים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק דביק מעט, אם הבצק יבש מוסיפים עוד מעט מים פושרים.

  3. לשים בערך 5-7 דקות, מכסים ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח.

  4. אם רוצים יכולים להכין חלת מפתח אחת גדולה או 2 חלות מפתח בינוניות.

  5. מכינים את החלות מפתח ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח.

  6. מברישים בביצה טרופה מעורבבת עם דבש ומפזרים מעל שומשום.

  7. אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כחצי שעה או עד לקבלת צבע זהוב יפה.