הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהמנפים אל תוך קערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. .
מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן והדבש ולשים בעזרת וו הלישה. .
מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק. (אם כבר נוצר בצק לא ממשיכים להוסיף את יתרת המים או לחילופין - אם התערובת לא מתגבשת לבצק מוסיפים עוד מעט מים ובהדרגה). לשים במשך כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק. .
משמנים את הקערה במעט שמן. יוצרים מהבצק כדור על ידי מתיחת שטח הפנים של הבצק בעזרת הידיים, ודחיפה של שאריות הבצק כלפי מטה ופנימה. מגלגלים את הבצק בתוך הקערה על מנת שיצופה כולו בשמן, ומשאירים אותו כשהאזור החלק של הכדור פונה כלפי מעלה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. .
יוצרים מהבצק את הצורה הרצויה (הכמות מספיקה ל-2 חלות גדולות, מתפיחים כ-40 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות .
מברישים בעדינות את הבצק בביצה טרופה מעורבבת עם כף מים, ומפזרים מעל שומשום, פרג או קצח אופים כ-25 דקות, עד שהחלה מזהיבה בחלקה העליון. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין..