הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהמניחים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב בעזרת כף. .
מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עם כף עד לקבלת בצק נוח (לא דביק מידי ולא יבש ופירורי)..
מוסיפים כף שמן זית וחצי כפית מלח ולשים את הבצק בעזרת הידיים עד לקבלת בצק נוח וחלק. מכסים במגבת ומניחים לבצק לנוח כ10 דקות..
מחלקים את הבצק ל 6-7 כדורים. פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ועליו מרדדים בעזרת מערוך מקומח כל עיגול לפיתה בעובי של עד חצי ס"מ..
מחממים מחבת על הגז, וכשהמחבת חמה מאוד מניחים עליה את הפיתה כדקה וחצי- שתיים מכל צד. .
הערות: יש להוסיף את המים בהדרגה מאחר וייתכן שתצטרכו מעט יותר או פחות מים מהכמות הרשומה. בכל אופן אם הבצק יצא דביק מידי הוסיפו עוד מעט קמח. אם הפיתה מתחילה להשרף במחבת, הנמיכו את האש. כעקרון מספיקה התפחה של 10 דקות. ככל שתתפיחו יותר הפיתה תתנפח במחבת. אפשר להכפיל כמויות לפי הצורך ולשמור את הבצק במקרר מכוסה בניילון נצמד. אפשר להכפיל כמויות לפי הצורך. אחרי שהכנתם כל פיתה לעטוף במגבת .
לכבוד שבת קודש תהנו... .