אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

29,328
צפיות

חלת קציצות קבב על מטבוחה

המתכון של
חלת קציצות קבב על מטבוחה

הסנדביץ של שישי בסיר אחד !

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • מרכיבים ללחמניות
  • קילו קמח השתמשתי בקמח רב תכליתי של שטיבל יוצא בצק מושלם !! ניתן כמובן קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 3.5 כוסות מים = 600 גרם
  • רבע כוס שמן
  • כף מלח
  • מרכיבים לקציצות קבב מאת אילנית בניזרי
  • חצי קילו בשר בקר טחון עם שומן כבש
  • בצל גדול קצוץ
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • עלי סלרי מגבעול אחד קצוצים רק העלים !
  • לתבל...חצי כפית ראס אל חנות או בהרט...מעט פלפל שחור דק...מלח...כפית פפריקה מתוקה..2 כפות מיי סודה מוגזת ..
  • לערבב היטב ולהכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות!!
  • מרכיבים לרוטב מטבוחה
  • 3 עגבניות גדולות או 5 בינוניות ללא קליפה חתוכים לריבועים
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים לטבעות
  • גמבה אדומה לרצועות
  • 5 שיני שום חתוך גס
  • חצי כפית מלח
  • כפית גדושה פפריקה
  • חצי כוס שמן
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • רבע כפית סוכר
אופן ההכנה
  • 1

    את הקציצות נגלגל בידיים משומנות ונצרוב אותם על פלנצ'ת פסים ללא שמן כדקה מכל צד רק לסגירה ונניח להצטנן..


  • 2

    להכנת הרוטב מטבוחה ..בסיר קטן נאדה את העגבניות הפלפלים והשום להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים..בכוס נשים את הפפריקה והשמן נערבב היטב..נוסיף על העגבניות נתבל במלח ומעט פלפל שחור גרוס ..וסוכר נערבב עד לצמצום נוזלים..ונצנן..


  • 3

    להכנת הלחמניות : .


  • 4

    נשים את הקמח השמרים והסוכר בקערת המיקסר..נערבל לדקה ..נוסיף את כל המים במזיגה איטית נערבל מהירות 3..כעת נוסיף את המלח..רק שהבצק מתגבש נוסיף את השמן ונמשיך לערבל 10 דקות במיקסר !! .


  • 5

    נוציא את הבצק לקערה משומנת נתפיח עד להכפלת הנפח ...


  • 6

    ניקח סיר סוטאג' שלי קוטר 36 ! ניתן בקטנים יותר ..נשמן עם מרגרינה רק את הקצה של הסיר בסיבוב להנחת הלחמניות ...


  • 7

    נחלק את הבצק לכדורים..נניח אותם מעט במרווחים בסיר כי הם תופחים ..בשאר הבצק תכינו לחמניות רגילות ! אחרי שהנחנו את הכדורי בצק בסיר בצורה מעגלית ..נכסה עם ניילון רופף עד להתפחה ...נבריש בעדינות בביצה מהולה עם כפית סילאן ונפזר שומשום...כעת במרכז הסיר נניח את רוטב המטבוחה שהתקרר...מעל נניח את הקציצות קבב...נכניס לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות ...עד שהלחמניות משחימות !! ...נפזר מעט כוסברה על הקציצות לעיטור...וקדימה יש לכם סנדביץ של שישי בסיר אחד שכל המשפחה מתענגת ...הרעיון היה מחלת השקשוקה שרצה ברשת אך אני לקחתי את זה למקום אחר ...בהצלחה אילנית בניזרי ❤.


  • 8

    הערות : במקום בשר בקר טחון ניתן להמיר לפרגיות / חזה עוף טחון..


  • 9

    מי שלא אוהב את טעם הכבש יכול להשתמש רק בבשר בקר ..


1

את הקציצות נגלגל בידיים משומנות ונצרוב אותם על פלנצ'ת פסים ללא שמן כדקה מכל צד רק לסגירה ונניח להצטנן..


2

להכנת הרוטב מטבוחה ..בסיר קטן נאדה את העגבניות הפלפלים והשום להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים..בכוס נשים את הפפריקה והשמן נערבב היטב..נוסיף על העגבניות נתבל במלח ומעט פלפל שחור גרוס ..וסוכר נערבב עד לצמצום נוזלים..ונצנן..


3

להכנת הלחמניות : .


4

נשים את הקמח השמרים והסוכר בקערת המיקסר..נערבל לדקה ..נוסיף את כל המים במזיגה איטית נערבל מהירות 3..כעת נוסיף את המלח..רק שהבצק מתגבש נוסיף את השמן ונמשיך לערבל 10 דקות במיקסר !! .


5

נוציא את הבצק לקערה משומנת נתפיח עד להכפלת הנפח ...


6

ניקח סיר סוטאג' שלי קוטר 36 ! ניתן בקטנים יותר ..נשמן עם מרגרינה רק את הקצה של הסיר בסיבוב להנחת הלחמניות ...


7

נחלק את הבצק לכדורים..נניח אותם מעט במרווחים בסיר כי הם תופחים ..בשאר הבצק תכינו לחמניות רגילות ! אחרי שהנחנו את הכדורי בצק בסיר בצורה מעגלית ..נכסה עם ניילון רופף עד להתפחה ...נבריש בעדינות בביצה מהולה עם כפית סילאן ונפזר שומשום...כעת במרכז הסיר נניח את רוטב המטבוחה שהתקרר...מעל נניח את הקציצות קבב...נכניס לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות ...עד שהלחמניות משחימות !! ...נפזר מעט כוסברה על הקציצות לעיטור...וקדימה יש לכם סנדביץ של שישי בסיר אחד שכל המשפחה מתענגת ...הרעיון היה מחלת השקשוקה שרצה ברשת אך אני לקחתי את זה למקום אחר ...בהצלחה אילנית בניזרי ❤.


8

הערות : במקום בשר בקר טחון ניתן להמיר לפרגיות / חזה עוף טחון..


9

מי שלא אוהב את טעם הכבש יכול להשתמש רק בבשר בקר ..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים