לןגן

חלת קציצות קבב על מטבוחה

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 13/11/2020 | 19:06
חלת קציצות קבב על מטבוחה

תקציר המתכון: הסנדביץ של שישי בסיר אחד !

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים ללחמניות

מרכיבים לקציצות קבב מאת אילנית בניזרי

מרכיבים לרוטב מטבוחה

אופן הכנה

  1. את הקציצות נגלגל בידיים משומנות ונצרוב אותם על פלנצ'ת פסים ללא שמן כדקה מכל צד רק לסגירה ונניח להצטנן.

  2. להכנת הרוטב מטבוחה ..בסיר קטן נאדה את העגבניות הפלפלים והשום להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים..בכוס נשים את הפפריקה והשמן נערבב היטב..נוסיף על העגבניות נתבל במלח ומעט פלפל שחור גרוס ..וסוכר נערבב עד לצמצום נוזלים..ונצנן.

  3. להכנת הלחמניות :

  4. נשים את הקמח השמרים והסוכר בקערת המיקסר..נערבל לדקה ..נוסיף את כל המים במזיגה איטית נערבל מהירות 3..כעת נוסיף את המלח..רק שהבצק מתגבש נוסיף את השמן ונמשיך לערבל 10 דקות במיקסר !!

  5. נוציא את הבצק לקערה משומנת נתפיח עד להכפלת הנפח ..

  6. ניקח סיר סוטאג' שלי קוטר 36 ! ניתן בקטנים יותר ..נשמן עם מרגרינה רק את הקצה של הסיר בסיבוב להנחת הלחמניות ..

  7. נחלק את הבצק לכדורים..נניח אותם מעט במרווחים בסיר כי הם תופחים ..בשאר הבצק תכינו לחמניות רגילות ! אחרי שהנחנו את הכדורי בצק בסיר בצורה מעגלית ..נכסה עם ניילון רופף עד להתפחה ...נבריש בעדינות בביצה מהולה עם כפית סילאן ונפזר שומשום...כעת במרכז הסיר נניח את רוטב המטבוחה שהתקרר...מעל נניח את הקציצות קבב...נכניס לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות ...עד שהלחמניות משחימות !! ...נפזר מעט כוסברה על הקציצות לעיטור...וקדימה יש לכם סנדביץ של שישי בסיר אחד שכל המשפחה מתענגת ...הרעיון היה מחלת השקשוקה שרצה ברשת אך אני לקחתי את זה למקום אחר ...בהצלחה אילנית בניזרי ❤

  8. הערות : במקום בשר בקר טחון ניתן להמיר לפרגיות / חזה עוף טחון.

  9. מי שלא אוהב את טעם הכבש יכול להשתמש רק בבשר בקר .