אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס סוכר (60 גרם)
  • 2 כפות דבש
  • 1 ביצה (עדיף M)
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
אופן ההכנה
  • 1

    מערבבים את כל מצרכים הבצק (עדיף במיקסר) לבצק חלק שנפרד מהדפנות ומניחים להתפחה כשעה.


  • 2

    מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים.


  • 3

    מכל שלושה כדורים יוצרים 3 רצועות, קולעים לצמה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום/פרג/שקדים/גריעי חמניה /עוד.


  • 4

    מתפיחים כחצי שעה נוספת.


  • 5

    אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות עד שהחלה מושחמת ויפה משני הצדדים .


  • 6

    בתאבון.


1

מערבבים את כל מצרכים הבצק (עדיף במיקסר) לבצק חלק שנפרד מהדפנות ומניחים להתפחה כשעה.


2

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים.


3

מכל שלושה כדורים יוצרים 3 רצועות, קולעים לצמה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום/פרג/שקדים/גריעי חמניה /עוד.


4

מתפיחים כחצי שעה נוספת.


5

אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות עד שהחלה מושחמת ויפה משני הצדדים .


6

בתאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים