אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

1,281
צפיות

לחם בסיר ג'חנון

המתכון של
לחם בסיר ג'חנון

מתכון ללחם הכי קל וטעים ביותר

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 3 כוסות קמח מנופה
  • חצי כפית שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • 2.5 כוסות מים חמים
  • סיר ג'חנון
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים קמח ומלח ומערבבים מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עם מרית .


  • 2

    עד לקבלת בצק רך ודביק..


  • 3

    שמים לתפיחה עד להכפלת הנפח..


  • 4

    לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה ושמים את הבצק..


  • 5

    מרדדים את הבצק בתנועות עטיפה כמה עד ומעצבים לצורת ככר עגולה..


  • 6

    בקערה שמים נייר עטיפה ושמים בתוכה את כדור הבצק ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח..


  • 7

    את הלחם אפיתי בסיר ג'חנון אפשר לאפות גם בסיר חרס או סיר מקרמיקה מחממים תנור אפיה ל-250 מעלות .


  • 8

    ומכניסים את הסיר לתנור למשך 30 דקות, מעברים את ככר הלחם עם נייר האפייה לתוך הסיר מכסים מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות, לאחר 20 דקות מסירים את המכסה ואופים עוד כ- 20 דקות נוספות..


1

בקערה שמים קמח ומלח ומערבבים מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עם מרית .


2

עד לקבלת בצק רך ודביק..


3

שמים לתפיחה עד להכפלת הנפח..


4

לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה ושמים את הבצק..


5

מרדדים את הבצק בתנועות עטיפה כמה עד ומעצבים לצורת ככר עגולה..


6

בקערה שמים נייר עטיפה ושמים בתוכה את כדור הבצק ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח..


7

את הלחם אפיתי בסיר ג'חנון אפשר לאפות גם בסיר חרס או סיר מקרמיקה מחממים תנור אפיה ל-250 מעלות .


8

ומכניסים את הסיר לתנור למשך 30 דקות, מעברים את ככר הלחם עם נייר האפייה לתוך הסיר מכסים מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות, לאחר 20 דקות מסירים את המכסה ואופים עוד כ- 20 דקות נוספות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים