תקציר המתכון: מתכון ללחם הכי קל וטעים ביותר
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
בקערה שמים קמח ומלח ומערבבים מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עם מרית
עד לקבלת בצק רך ודביק.
שמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה ושמים את הבצק.
מרדדים את הבצק בתנועות עטיפה כמה עד ומעצבים לצורת ככר עגולה.
בקערה שמים נייר עטיפה ושמים בתוכה את כדור הבצק ומניחים להתפחה עד להגדלת הנפח.
את הלחם אפיתי בסיר ג'חנון אפשר לאפות גם בסיר חרס או סיר מקרמיקה מחממים תנור אפיה ל-250 מעלות
ומכניסים את הסיר לתנור למשך 30 דקות, מעברים את ככר הלחם עם נייר האפייה לתוך הסיר מכסים מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות, לאחר 20 דקות מסירים את המכסה ואופים עוד כ- 20 דקות נוספות.