אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 2 ק"ג קמח מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • 5-7 כוסות מים פושרים (השתמשתי בכוס מדידה)
  • כוס שמן קנולה (השתמשתי בכוס מדידה)
  • 2 כפות מלח
  • ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים קמח מנופה עם שמרים יבשים ומערבבים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים לבצק שלא יהיה רטוב מידי ודביקי..


  • 2

    מוסיפים כוס שמן ומלח ולשים עד לקלת בצק אחיד ורך. מכסים ושמים להתפחה של 40 דקות או עד שמכפיל את נפחו..


  • 3

    לשים שוב ונותנים להתפחה. (אני מתפיחה 3 פעמים).


  • 4

    לאחר ההתפחה השנייה מכינים חלות בצורת מפתח ונותנים לתפיחה כ-20 דקות..


  • 5

    מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות בערך חצי שעה, או עד שהחלות מקבלות .


  • 6

    צבע זהוב חום..


  • 7

    בהצלחה ופרנסה טובה לכולם..


1

בקערה שמים קמח מנופה עם שמרים יבשים ומערבבים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים לבצק שלא יהיה רטוב מידי ודביקי..


2

מוסיפים כוס שמן ומלח ולשים עד לקלת בצק אחיד ורך. מכסים ושמים להתפחה של 40 דקות או עד שמכפיל את נפחו..


3

לשים שוב ונותנים להתפחה. (אני מתפיחה 3 פעמים).


4

לאחר ההתפחה השנייה מכינים חלות בצורת מפתח ונותנים לתפיחה כ-20 דקות..


5

מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות בערך חצי שעה, או עד שהחלות מקבלות .


6

צבע זהוב חום..


7

בהצלחה ופרנסה טובה לכולם..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים