לןגן

חלת מפתח

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 16/04/2020 | 21:14
חלת מפתח

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים קמח מנופה עם שמרים יבשים ומערבבים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים לבצק שלא יהיה רטוב מידי ודביקי.

  2. מוסיפים כוס שמן ומלח ולשים עד לקלת בצק אחיד ורך. מכסים ושמים להתפחה של 40 דקות או עד שמכפיל את נפחו.

  3. לשים שוב ונותנים להתפחה. (אני מתפיחה 3 פעמים)

  4. לאחר ההתפחה השנייה מכינים חלות בצורת מפתח ונותנים לתפיחה כ-20 דקות.

  5. מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות בערך חצי שעה, או עד שהחלות מקבלות

  6. צבע זהוב חום.

  7. בהצלחה ופרנסה טובה לכולם.