אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

6,173
צפיות

לחמניות מתוקות עם סירופ סוכר

המתכון של
לחמניות מתוקות עם סירופ סוכר

ממש קל להכנה, יוצא ממש טעים, אפשר גם לוותר על הסירופ סוכר למי שלא רוצה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כ-12 יח' (תלוי בגודל והצורה
  • לבצק
  • 1 ק״ג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 ביצים גודל L בטמפ' החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות מים חמימים
  • למריחה לפני אפייה
  • חלמון ביצה טרופה עם מעט מלח ומים + מברשת
  • שומשום לקישוט
  • סירופ סוכר
  • כוס סוכר
  • כוס מים
  • מברשת
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה עם וו לישה נשים את כל חומרי הבצק ונלוש על מהירות נמוכה לבצק רך, אז ניתן לו לנוח רבע שעה ונלוש אותו עוד כ-5 דק' על מהירות בינונית.


  • 2

    נשמן קערה, נעשה מהבצק צורת כדור ונניח להתפחה כשעה או עד להכפלת הנפח.


  • 3

    לאחר שתפח, נוציא את האוויר ונחלק ל12 כדורים וניצור מכל כדור את הצורה הרצויה (אפשר צורת גליל ואז לסגור לבייגלה, צורת שמניה, צורת קשר ...).


  • 4

    נניח את הלחמניות במגש עם נייר אפייה ונמרח עליהם מתערובת הביצה עם המלח והמים (לא לפזר את השומשום בשלב הזה) וניתן לזה לנוח עוד חצי שעה מכוסה ונדליק תנור ל180 מעלות.


  • 5

    לאחר חצי שעה נמרח שוב מתערובת הביצה, נפזר שומשום ונכניס לתנור עד להזהבה יפה (אחרי 30 דק' לבדוק מה קורה ואם צריך להוציא או להשאיר עוד בתנור).


  • 6

    בנתיים שהלחמניות בתנור נכין את הסירופ סוכר: נביא לרתיחה טובה את המים והסוכר ונכבה את הגז ונכין מברשת להברשה, כשהלחמניות יצאו מהתנור נבריש אותן בסירופ סוכר.


1

בקערה עם וו לישה נשים את כל חומרי הבצק ונלוש על מהירות נמוכה לבצק רך, אז ניתן לו לנוח רבע שעה ונלוש אותו עוד כ-5 דק' על מהירות בינונית.


2

נשמן קערה, נעשה מהבצק צורת כדור ונניח להתפחה כשעה או עד להכפלת הנפח.


3

לאחר שתפח, נוציא את האוויר ונחלק ל12 כדורים וניצור מכל כדור את הצורה הרצויה (אפשר צורת גליל ואז לסגור לבייגלה, צורת שמניה, צורת קשר ...).


4

נניח את הלחמניות במגש עם נייר אפייה ונמרח עליהם מתערובת הביצה עם המלח והמים (לא לפזר את השומשום בשלב הזה) וניתן לזה לנוח עוד חצי שעה מכוסה ונדליק תנור ל180 מעלות.


5

לאחר חצי שעה נמרח שוב מתערובת הביצה, נפזר שומשום ונכניס לתנור עד להזהבה יפה (אחרי 30 דק' לבדוק מה קורה ואם צריך להוציא או להשאיר עוד בתנור).


6

בנתיים שהלחמניות בתנור נכין את הסירופ סוכר: נביא לרתיחה טובה את המים והסוכר ונכבה את הגז ונכין מברשת להברשה, כשהלחמניות יצאו מהתנור נבריש אותן בסירופ סוכר.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים