אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • חלות לשבת
  • מצרכים: קילו קמח. 1/2 כוס סוכר. 2 כפות שמרים. כפית משפר אפיה. 2+1/4 כוס מים מסוננים.
  • 2 כפית מלח. 1/2 כוס שמן בכוס חד פעמי.
אופן ההכנה
  • 1

    אופן הכנה:.


  • 2

    במיקסר לשים לפי הסדר קמח סוכר שמרים משפר אפיה ומים. להשאיר 2 דקות. להתחיל לערבב. להוסיף מלח ושמן בהדרגה. לערבב 10 דקות ולא פחות..


  • 3

    לשמן קערה ובצק מכל הצדדים (או אפילו שקית נקייה אם רוצים פחות כלים במקום קערה) לכסות במגבת ולתפוח כשעה ועשרים דקות. להוציא אוויר. ניתן להתפיח פעם נוספת אך לא חובה בכלל. לחלק בצק ל3 בעזרת סכין חלה ( ולא לקרוע ביד) ל3 חלות לפי הגודל שתרצו..


  • 4

    לקלוע צמה. לקליעה ל4. הוראות: 1.2.3.4..


  • 5

    1 מעל 3. 4 מעל 2 ולהמשיך..


  • 6

    לחמם תנור 180. בקערה 3 חלמונים, מעט מים, סוכר ומלח. למרוח מעל החלה. לאחר כ12 דקות למרוח עוד פעם ביצה. לשים בתנור 26 דקות. או עד שהחלה מתחילה לתפוס צבע מעל ומתחת החלה. להתפלל שכל מי שיאכל מהחלה יהיה לו ברכה בריאות הנפש והגוף ושמחה ושיהיה ברכה של שבת בחלה. אם אני עושה 2 קילו ורוצה ניתן גם להכין פיצות ועוגות שמרים מהבצק..


1

אופן הכנה:.


2

במיקסר לשים לפי הסדר קמח סוכר שמרים משפר אפיה ומים. להשאיר 2 דקות. להתחיל לערבב. להוסיף מלח ושמן בהדרגה. לערבב 10 דקות ולא פחות..


3

לשמן קערה ובצק מכל הצדדים (או אפילו שקית נקייה אם רוצים פחות כלים במקום קערה) לכסות במגבת ולתפוח כשעה ועשרים דקות. להוציא אוויר. ניתן להתפיח פעם נוספת אך לא חובה בכלל. לחלק בצק ל3 בעזרת סכין חלה ( ולא לקרוע ביד) ל3 חלות לפי הגודל שתרצו..


4

לקלוע צמה. לקליעה ל4. הוראות: 1.2.3.4..


5

1 מעל 3. 4 מעל 2 ולהמשיך..


6

לחמם תנור 180. בקערה 3 חלמונים, מעט מים, סוכר ומלח. למרוח מעל החלה. לאחר כ12 דקות למרוח עוד פעם ביצה. לשים בתנור 26 דקות. או עד שהחלה מתחילה לתפוס צבע מעל ומתחת החלה. להתפלל שכל מי שיאכל מהחלה יהיה לו ברכה בריאות הנפש והגוף ושמחה ושיהיה ברכה של שבת בחלה. אם אני עושה 2 קילו ורוצה ניתן גם להכין פיצות ועוגות שמרים מהבצק..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים