לןגן

חלות לשבת

מאת: לאה תפארת במטבח, פורסם: 06/11/2019 | 12:54
חלות לשבת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חלות לשבת

אופן הכנה

  1. אופן הכנה:

  2. במיקסר לשים לפי הסדר קמח סוכר שמרים משפר אפיה ומים. להשאיר 2 דקות. להתחיל לערבב. להוסיף מלח ושמן בהדרגה. לערבב 10 דקות ולא פחות.

  3. לשמן קערה ובצק מכל הצדדים (או אפילו שקית נקייה אם רוצים פחות כלים במקום קערה) לכסות במגבת ולתפוח כשעה ועשרים דקות. להוציא אוויר. ניתן להתפיח פעם נוספת אך לא חובה בכלל. לחלק בצק ל3 בעזרת סכין חלה ( ולא לקרוע ביד) ל3 חלות לפי הגודל שתרצו.

  4. לקלוע צמה. לקליעה ל4. הוראות: 1.2.3.4.

  5. 1 מעל 3. 4 מעל 2 ולהמשיך.

  6. לחמם תנור 180. בקערה 3 חלמונים, מעט מים, סוכר ומלח. למרוח מעל החלה. לאחר כ12 דקות למרוח עוד פעם ביצה. לשים בתנור 26 דקות. או עד שהחלה מתחילה לתפוס צבע מעל ומתחת החלה. להתפלל שכל מי שיאכל מהחלה יהיה לו ברכה בריאות הנפש והגוף ושמחה ושיהיה ברכה של שבת בחלה. אם אני עושה 2 קילו ורוצה ניתן גם להכין פיצות ועוגות שמרים מהבצק.