אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן (השתמשתי בכוס מדידה)
  • 1 ביצה
  • כף מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • בערך 2 כוסות מים פושרים (השתמשתי בכוס מדידה)
  • מרכיבים למילוי
  • 6 ביצים קשות
  • 6 תפוח אדמה מבושלים
  • 2 קופסאות טונה
  • 1 קופסא מלפפון חמוץ
  • עריסה טוניסאית
  • לימון כבוש
אופן ההכנה
  • 1

    לנפות קמח בתוך קערה להוסיף מלח ולערבב (כדי שלא יהיה במגע עם השמרים), להוסיף את החומרים היבשים, להוסיף את הביצה לאחר מכן להוסיף את השמן ואת המים בהדרגה ללוש את הבצק בערך 10 דקות לפני התפיחה .


  • 2

    הבצק צריך להיות רך ומעט דביק בידיים..


  • 3

    לתת לבצק לתפוח כשעה או עד להכפלת הנפח. .


  • 4

    להכין לחמניות לתת לתפוח בערך חצי שעה את הלחמניות שמים בניר אפיה גזור לריבועים. לאחר שהלחמניות תפחו מטגנים בשמן עמוק לא רותח. .


  • 5

    מוציאים את הלחמניות המוכנות לצלחת עם נייר סופג ומניחים לצינון קל..


  • 6

    הכנת המלית: לקלף את הביצים ואת תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות. .


  • 7

    לערבב את הטונה עם מעט אריסה (לא חייב), לפרוס את המלפפון לפרוסות ולהתחיל למלא את הלחמניות, אפשר להוסיף גם לימון כבוש..


  • 8

    אפשר מילוי איזה שרוצים. .


1

לנפות קמח בתוך קערה להוסיף מלח ולערבב (כדי שלא יהיה במגע עם השמרים), להוסיף את החומרים היבשים, להוסיף את הביצה לאחר מכן להוסיף את השמן ואת המים בהדרגה ללוש את הבצק בערך 10 דקות לפני התפיחה .


2

הבצק צריך להיות רך ומעט דביק בידיים..


3

לתת לבצק לתפוח כשעה או עד להכפלת הנפח. .


4

להכין לחמניות לתת לתפוח בערך חצי שעה את הלחמניות שמים בניר אפיה גזור לריבועים. לאחר שהלחמניות תפחו מטגנים בשמן עמוק לא רותח. .


5

מוציאים את הלחמניות המוכנות לצלחת עם נייר סופג ומניחים לצינון קל..


6

הכנת המלית: לקלף את הביצים ואת תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות. .


7

לערבב את הטונה עם מעט אריסה (לא חייב), לפרוס את המלפפון לפרוסות ולהתחיל למלא את הלחמניות, אפשר להוסיף גם לימון כבוש..


8

אפשר מילוי איזה שרוצים. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים