ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת מקלות הלחם יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
-
לבצק מקלות הלחם
-
3 וחצי כוסות קמח מנופה (500 גרם).
-
1 כוס בירה לבנה קרה (250 מ"ל) או 1 כוס מי סודה, מים מוגזים (250 מ"ל).
-
-
-
-
לפיזור מתחת ומעל בצק הלחם
-
אופן ההכנה
-
1
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים יחד ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים.
-
2
מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, משמנים מעל כל כדור בשמן ומניחים למנוחה של 15 דקות.
-
3
מפזרים בנדיבות המון שומשום על משטח עבודה (אני בחרתי לעשות מעל נייר אפייה) ומתחילים לרדד את הבצק .
-
4
מפזרים בנדיבות שומשום מלמעלה וממשיכים לרדד לעיגול דק (לעובי פחות מחצי ס"מ).
-
5
חותכים בעזרת גלגלת לפיצה רצועות בעובי ס"מ ומגלגלים כל רצועה משני הצדדים לצורת ספירלה.
-
6
מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
-
7
שומרים בכלי אטום עד שבועיים.
-
8
זהו מוכן! כדאי נסו, כלום עבודה, מבטיחה לכם שמקלות הלחם לא יישארו בכלי מעבר ליומיים הראשונים.
-
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים יחד ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים.
2
מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, משמנים מעל כל כדור בשמן ומניחים למנוחה של 15 דקות.
3
מפזרים בנדיבות המון שומשום על משטח עבודה (אני בחרתי לעשות מעל נייר אפייה) ומתחילים לרדד את הבצק .
4
מפזרים בנדיבות שומשום מלמעלה וממשיכים לרדד לעיגול דק (לעובי פחות מחצי ס"מ).
5
חותכים בעזרת גלגלת לפיצה רצועות בעובי ס"מ ומגלגלים כל רצועה משני הצדדים לצורת ספירלה.
6
מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
7
שומרים בכלי אטום עד שבועיים.
8
זהו מוכן! כדאי נסו, כלום עבודה, מבטיחה לכם שמקלות הלחם לא יישארו בכלי מעבר ליומיים הראשונים.
9
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים