אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

9,024
צפיות

לחם שום-נורית ג.

המתכון של
לחם שום-נורית ג.

לחם שום רך אוורירי וטעים! והריח משהווו לא תפסיקו לאכול!

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לתערובת השום
  • ראש - ראש וחצי שיני שום
  • צרור כוסברה /פטרוזיליה (אפשר לערבב)
  • 1 כפית מלח
  • כ- 1/3 כוס שמן זית
  • מצרכים
  • 750 גרם קמח
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כף מלח
  • כ-1/2 2 כוסות (שתיים וחצי כוסות) מים פושרים (יתכן ויותר)
אופן ההכנה
  • 1

    להכניס הקמח, השמרים, הסוכר הוהשמן לקערת מיקסר ולערבב,.


  • 2

    להוסיף המים הפושרים ולהמשיך לערבב..


  • 3

    להוסיף המלח ולערבב עוד כ-5 עד קבלת בצק חלק ורך..


  • 4

    במידה והמים לא מספיקים להוסיף עוד בכמות קטנה כל פעם..


  • 5

    להתפיח כחצי שעה. .


  • 6

    לאחר תפיחה לשים הבצק בשייש משומן טיפה, לחלק הבצק לעיגולים קטנים..


  • 7

    לגלגל כל עיגול ולהניח בתבנית מרופדת בניר אפיה ברווחים תופח עוד).


  • 8

    לאחר תפיחה של כרבע שעה, למרוח ביצה ממש בעדינות ולהכניס לתנור .


  • 9

    שחומם מראש לחום של 190 מעלות..


  • 10

    בינתיים להכניס לקוצץ ירקות את השום, כוסברה/פטרוזיליה, המלח, השמן..


  • 11

    אני אוהבת שזה ממש טחון דק..


  • 12

    לאחר אפיה של כרבע שעה להוציא התבנית בזהירות, .


  • 13

    למרוח ב-ע-ד-י-נ-ו-ת וברוחב לב את כל ממרח השום לכל הפינות גם בשוליים..


  • 14

    להחזיר התבנית לתנור לעוד אפיה של כרבע שעה..


  • 15

    להוציא ולכסות מיד במגבת. מאוד חשוב לכסות!.


  • 16

    לא תפסיקו לאכול!.


  • 17

    ב ת י א ב ו ן !!! .


  • 18

    .


1

להכניס הקמח, השמרים, הסוכר הוהשמן לקערת מיקסר ולערבב,.


2

להוסיף המים הפושרים ולהמשיך לערבב..


3

להוסיף המלח ולערבב עוד כ-5 עד קבלת בצק חלק ורך..


4

במידה והמים לא מספיקים להוסיף עוד בכמות קטנה כל פעם..


5

להתפיח כחצי שעה. .


6

לאחר תפיחה לשים הבצק בשייש משומן טיפה, לחלק הבצק לעיגולים קטנים..


7

לגלגל כל עיגול ולהניח בתבנית מרופדת בניר אפיה ברווחים תופח עוד).


8

לאחר תפיחה של כרבע שעה, למרוח ביצה ממש בעדינות ולהכניס לתנור .


9

שחומם מראש לחום של 190 מעלות..


10

בינתיים להכניס לקוצץ ירקות את השום, כוסברה/פטרוזיליה, המלח, השמן..


11

אני אוהבת שזה ממש טחון דק..


12

לאחר אפיה של כרבע שעה להוציא התבנית בזהירות, .


13

למרוח ב-ע-ד-י-נ-ו-ת וברוחב לב את כל ממרח השום לכל הפינות גם בשוליים..


14

להחזיר התבנית לתנור לעוד אפיה של כרבע שעה..


15

להוציא ולכסות מיד במגבת. מאוד חשוב לכסות!.


16

לא תפסיקו לאכול!.


17

ב ת י א ב ו ן !!! .


18

.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים