אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

2,090
צפיות

חלות

המתכון של
חלות

חלות רכות רכות. רכות אפילו כמה ימים אחרי. המתכון הוא של אמא שלי היקרה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק::
  • 2 קילו קמח
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • כוס ורבע שמן זית (אפשר רגיל)
  • 4 כפות שמרים
  • 1 ליטר מים פושרים
  • להברשה::
  • מים
  • שמן זית (לא חובה)
  • לקישוט::
  • שומשום/ פרג
אופן ההכנה
  • 1

    מנפים את הקמח.


  • 2

    מערבבים בקערה את הסוכר, שמרים וחצי מכמות המים.


  • 3

    נותנים לשמרים לתסוס 5-10דקות.


  • 4

    מוסיפים את יתרת המים, קמח ושמן ומתחילים ללוש, במהלך הלישה מוסיפים את המלח.


  • 5

    אני לשה במיקסר 10-12 דקות במהירות נמוכה, אפשר ללוש גם ביד.


  • 6

    לשים עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.


  • 7

    משמנים ומכסים ונותנים לו לתפוח בערך 40 דקות עד שעה .


  • 8

    עושים הפרשת חלה, מחלקים את הבצק לכדורים.


  • 9

    לחלה של 4 אני שוקלת כל כדור ל-120 גרם, פותחת לעלה ומרדדת לנחש וקולעת לחלה.


  • 10

    ממלאים מגש מים ומגש נוסף עם שומשום/פרג.


  • 11

    טובלים כל חלה במים ואז מגלגלים בשומשום/ פרג ומתפחים שוב.


  • 12

    בינתיים מחממים תנור ל190 מעלות.


  • 13

    כאשר החלות תפחו קצת מכניסים לתנור ואופים 20-30 דקות (עד להזהבה).


  • 14

    כאשר החלות יוצאות מהתנור אני מברישה בשמן זית (לא חובה).


1

מנפים את הקמח.


2

מערבבים בקערה את הסוכר, שמרים וחצי מכמות המים.


3

נותנים לשמרים לתסוס 5-10דקות.


4

מוסיפים את יתרת המים, קמח ושמן ומתחילים ללוש, במהלך הלישה מוסיפים את המלח.


5

אני לשה במיקסר 10-12 דקות במהירות נמוכה, אפשר ללוש גם ביד.


6

לשים עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.


7

משמנים ומכסים ונותנים לו לתפוח בערך 40 דקות עד שעה .


8

עושים הפרשת חלה, מחלקים את הבצק לכדורים.


9

לחלה של 4 אני שוקלת כל כדור ל-120 גרם, פותחת לעלה ומרדדת לנחש וקולעת לחלה.


10

ממלאים מגש מים ומגש נוסף עם שומשום/פרג.


11

טובלים כל חלה במים ואז מגלגלים בשומשום/ פרג ומתפחים שוב.


12

בינתיים מחממים תנור ל190 מעלות.


13

כאשר החלות תפחו קצת מכניסים לתנור ואופים 20-30 דקות (עד להזהבה).


14

כאשר החלות יוצאות מהתנור אני מברישה בשמן זית (לא חובה).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים