אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

662
צפיות

לחמניות / חלת שבת

המתכון של
לחמניות / חלת שבת

קלה , רכה וטעימה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קג קמח
  • 4 כפיות שמרים יבשים
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 ביצים m/l
  • 3/4 כוס שמן
  • 3 כוסות מים מהברז ...(בימים קרים אני שמה כמה טיפות מים רותחים בכוס ואז משלימה עם מים מהברז ושופכת לתוך הקערה)
  • 0 עד 1 כוסות קמח לפי הצורך
  • 2-3 כפיות מלח
  • ביצה למריחה + שומשום/פרג
אופן ההכנה
  • 1

    1 קג קמח.


  • 2

    4 כפיות שמרים יבשים.


  • 3

    3 כפיות סוכר.


  • 4

    2 ביצים m/l.


  • 5

    3/4 כוס שמן.


  • 6

    3 כוסות מים מהברז ...(בימים קרים אני שמה כמה טיפות מים רותחים בכוס ואז משלימה עם מים מהברז ושופכת לתוך הקערה).


  • 7

    0 עד 1 כוסות קמח לפי הצורך להוסיף תוך כדי לישה בהדרגה כדי שהבצק לא יהיה דביק ...


  • 8

    אחרי לישה של 5 דקות.


  • 9

    להוסיף 2-3 כפיות מלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות נוספות.


  • 10

    להתפיח עד להכפלה וללוש שוב 5 דקות.


  • 11

    להכין לחמניות / צמות לחלה / צורות בתבנית.


  • 12

    למרוח ביצה + שומשום/פרג.


  • 13

    להתפיח שוב להכפלה.


  • 14

    להכניס לתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות ..עד שמשחים..


1

1 קג קמח.


2

4 כפיות שמרים יבשים.


3

3 כפיות סוכר.


4

2 ביצים m/l.


5

3/4 כוס שמן.


6

3 כוסות מים מהברז ...(בימים קרים אני שמה כמה טיפות מים רותחים בכוס ואז משלימה עם מים מהברז ושופכת לתוך הקערה).


7

0 עד 1 כוסות קמח לפי הצורך להוסיף תוך כדי לישה בהדרגה כדי שהבצק לא יהיה דביק ...


8

אחרי לישה של 5 דקות.


9

להוסיף 2-3 כפיות מלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות נוספות.


10

להתפיח עד להכפלה וללוש שוב 5 דקות.


11

להכין לחמניות / צמות לחלה / צורות בתבנית.


12

למרוח ביצה + שומשום/פרג.


13

להתפיח שוב להכפלה.


14

להכניס לתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות ..עד שמשחים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים