לןגן

לחמניות / חלת שבת

מאת: ליז , פורסם: 28/01/2017 | 03:42
לחמניות / חלת שבת

תקציר המתכון: קלה , רכה וטעימה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1 קג קמח

  2. 4 כפיות שמרים יבשים

  3. 3 כפיות סוכר

  4. 2 ביצים m/l

  5. 3/4 כוס שמן

  6. 3 כוסות מים מהברז ...(בימים קרים אני שמה כמה טיפות מים רותחים בכוס ואז משלימה עם מים מהברז ושופכת לתוך הקערה)

  7. 0 עד 1 כוסות קמח לפי הצורך להוסיף תוך כדי לישה בהדרגה כדי שהבצק לא יהיה דביק ..

  8. אחרי לישה של 5 דקות

  9. להוסיף 2-3 כפיות מלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות נוספות

  10. להתפיח עד להכפלה וללוש שוב 5 דקות

  11. להכין לחמניות / צמות לחלה / צורות בתבנית

  12. למרוח ביצה + שומשום/פרג

  13. להתפיח שוב להכפלה

  14. להכניס לתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות ..עד שמשחים.