אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני אורז

3,414
צפיות

אושפלאו פרסי

המתכון של
אושפלאו פרסי

אושפלאו בסגנון פרסי עם אורז, חזה עוף, גזר וצימוקים

  • קטגוריהאורז
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ.
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל), לטיגון.
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם), חתוכים לקוביות.
  • שום - 2 שיניים, חתוכות לקוביות.
  • חזה עוף - 700 גרם, או פילה עוף - חתוך לקוביות.
  • צימוקים - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל), רותחים.
  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם), שטוף ומסונן היטב.
אופן ההכנה
  • 1

    1. בסיר מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה..


  • 2

    2. מוסיפים את הגזרים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל כ- 3 דקות נוספות..


  • 3

    3. מוסיפים את קוביות העוף (חזה או פילה) וממשיכים בטיגון עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב. מוסיפים את המים הרותחים לסיר..


  • 4

    4. מוסיפים את האורז, מערבבים, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה, מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת וממשיכים בבישול כ- 25 דקות נוספות..


1

1. בסיר מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה..


2

2. מוסיפים את הגזרים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל כ- 3 דקות נוספות..


3

3. מוסיפים את קוביות העוף (חזה או פילה) וממשיכים בטיגון עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב. מוסיפים את המים הרותחים לסיר..


4

4. מוסיפים את האורז, מערבבים, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה, מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת וממשיכים בבישול כ- 25 דקות נוספות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים