אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני אורז

9,929
צפיות

אורז אדום עיראקי עם פול ירוק - "פלאוו באק'לי" של סבתא גלדיס

המתכון של
אורז אדום עיראקי עם פול ירוק - "פלאוו באק'לי" של סבתא גלדיס

אורז מנצח, פיקנטי, ממכר, הכי טעים והכי פשוט מהמטבח העיראקי שאי אפשר להפסיק לזלול, מתכון קל ומהיר להכנה (10 דקות).

  • קטגוריהאורז
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת האורז יש להשתמש בסיר טפלון רחב שוליים עם מכסה (סיר סוטאז') ובכוס חד פעמית לשתייה חמה.
  • לאורז
  • 1 חבילה של פול ירוק קפוא מופשר, 800 גרם סנפרוסט (ראו תמונה).
  • 2 כוסות אורז בסמטי מושרים במים כחצי שעה, לאחר חצי שעה שוטפים היטב (עד שהמים צלולים) ומסננים היטב.
  • 5 כפות שמן.
  • 1 בצל גדול קצוץ דק.
  • 2 עגבניות בשלות מגוררות בפומפיה גס.
  • 2 כפות רסק עגבניות (1 קופסה קטנה של רסק עגבניות).
  • תבלינים
  • 1 כף פפריקה מתוקה.
  • 1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט, אפשר להחליף בכפית מלח.
  • 1 כפית שטוחה כורכום.
  • 1 כפית מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור.
  • 1/2 כפית סחוג ירוק או 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא לוותר).
  • 3 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה
  • 1

    חולטים את הפול הקפוא במים רותחים 5 דקות ומסננים היטב היטב וזהו הוא מוכן (מי שיש לו סבלנות מוזמן לקלף את הפול לא חובה)..


  • 2

    מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה .


  • 3

    מוסיפים לסיר את האורז והפול הירוק ומערבבים היטב כ-2 דקות (הקפידו בערבוב האורז והפול שהם ייעטפו היטב בשמן ובצל) .


  • 4

    מוסיפים את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, התבלינים (פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, כורכום, מלח, פלפל שחור, סחוג או פפריקה חריפה) וממשיכים לטגן עוד 2 דקות .


  • 5

    מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב, זה הזמן לטעום ולשפר טעמים אם צריך (הקפידו שהרוטב יהיה מלוח במקצת).


  • 6

    מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עד שרוב המים נספגים .


  • 7

    מורידים ללהבה נמוכה מכסים את הסיר במכסה היטב וממשיכים לבשל 25-30 דקות (סבתא גלדיס נוהגת לשים מגבת מטבח נקייה מעל מכסה הסיר) .


  • 8

    סוגרים את הלהבה וממתינים כ-5 דקות, פותחים את המכסה מערבבים רק בעזרת מזלג ומגישים חם.


  • 9

    טיפ....


  • 10

    לאורז אחד אחד, יש להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה חמה גם לאורז וגם למים הרותחים .


  • 11

    זהו מוכן!!! כדאי נסו, מבטיחה לכם שהאורז יהיה אצלכם קבוע במטבח .


  • 12

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

חולטים את הפול הקפוא במים רותחים 5 דקות ומסננים היטב היטב וזהו הוא מוכן (מי שיש לו סבלנות מוזמן לקלף את הפול לא חובה)..


2

מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה .


3

מוסיפים לסיר את האורז והפול הירוק ומערבבים היטב כ-2 דקות (הקפידו בערבוב האורז והפול שהם ייעטפו היטב בשמן ובצל) .


4

מוסיפים את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, התבלינים (פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, כורכום, מלח, פלפל שחור, סחוג או פפריקה חריפה) וממשיכים לטגן עוד 2 דקות .


5

מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב, זה הזמן לטעום ולשפר טעמים אם צריך (הקפידו שהרוטב יהיה מלוח במקצת).


6

מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עד שרוב המים נספגים .


7

מורידים ללהבה נמוכה מכסים את הסיר במכסה היטב וממשיכים לבשל 25-30 דקות (סבתא גלדיס נוהגת לשים מגבת מטבח נקייה מעל מכסה הסיר) .


8

סוגרים את הלהבה וממתינים כ-5 דקות, פותחים את המכסה מערבבים רק בעזרת מזלג ומגישים חם.


9

טיפ....


10

לאורז אחד אחד, יש להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה חמה גם לאורז וגם למים הרותחים .


11

זהו מוכן!!! כדאי נסו, מבטיחה לכם שהאורז יהיה אצלכם קבוע במטבח .


12

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים