לןגן

אושפלאו פרסי

מאת: איציק שלמה, פורסם: 30/08/2020 | 14:32
אושפלאו פרסי

תקציר המתכון: אושפלאו בסגנון פרסי עם אורז, חזה עוף, גזר וצימוקים

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. בסיר מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה.

  2. 2. מוסיפים את הגזרים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל כ- 3 דקות נוספות.

  3. 3. מוסיפים את קוביות העוף (חזה או פילה) וממשיכים בטיגון עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב. מוסיפים את המים הרותחים לסיר.

  4. 4. מוסיפים את האורז, מערבבים, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה, מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת וממשיכים בבישול כ- 25 דקות נוספות.