אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

מתכונים לסופגניות אפויות

1,787
צפיות

סופגניות אפויות רכות ואווריריות

המתכון של
סופגניות אפויות רכות ואווריריות

הכנתי סופגניות אפויות ולהפתעתי הרבה, המרקם והטעם הזכירו מאוד את הסופגניות המטוגנות, הסופגנייה הייתה רכה, עסיסית ואוורירית, ממליצה בחום למי שרוצה להתפנק בחג החנוכה במחצית הקלוריות.....

  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • חומרים לכ-20 סופגניות : תבנית שקעים/תבנית שקעים עגולה
  • 4.1/2 כוסות קמח
  • 1/2 שקית שמרית (25 גרם)
  • 1/2 שקית משפר אפייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 כף ליקר אמרטו/ברנדי
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • לשימון התבנית : 25 גרם חמאה מומסת + 2 כפות שמן (לערבב ביחד)
  • מילוי: ריבה, ממרח לוטוס, ממרח אגוזים, ממרח חלבה, ממרח שוקולד, אבקת סוכר
אופן ההכנה
  • 1

    אופן הכנה:.


  • 2

    במיקסר עם וו לישה (או ללוש ידנית) נשים את כל החומרים, קמח , 1/2 שקית שמרית ,1/2 שקית משפר אפייה, 75 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס חלב, 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 1 כף ליקר, 1/2 כוס מים פושרים, קורט מלח, לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח..


  • 3

    לאחר שהבצק תפח נחלק ל- 2 חלקים, נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, לריבוע בעובי 1.5 ס"מ ..


  • 4

    ניצור עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים , .


  • 5

    נשים כפית מנוזל החמאה והשמן בתבניות השקעים, בכל תבנית נניח סופגנייה, נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת, נאפה בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד להזהבה , נוציא ונקרר מעט את הסופגניות ,.


  • 6

    נפזר אבקת סוכר, נזלף כל ממרח שאוהבים (בעזרת צנטר ושקית זילוף או מזרק ). .


1

אופן הכנה:.


2

במיקסר עם וו לישה (או ללוש ידנית) נשים את כל החומרים, קמח , 1/2 שקית שמרית ,1/2 שקית משפר אפייה, 75 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס חלב, 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 1 כף ליקר, 1/2 כוס מים פושרים, קורט מלח, לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח..


3

לאחר שהבצק תפח נחלק ל- 2 חלקים, נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, לריבוע בעובי 1.5 ס"מ ..


4

ניצור עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים , .


5

נשים כפית מנוזל החמאה והשמן בתבניות השקעים, בכל תבנית נניח סופגנייה, נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת, נאפה בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד להזהבה , נוציא ונקרר מעט את הסופגניות ,.


6

נפזר אבקת סוכר, נזלף כל ממרח שאוהבים (בעזרת צנטר ושקית זילוף או מזרק ). .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים