לןגן

סופגניות אפויות רכות ואווריריות

מאת: סיגל פרץ ברמר, פורסם: 13/12/2017 | 10:14
סופגניות אפויות רכות ואווריריות

תקציר המתכון: הכנתי סופגניות אפויות ולהפתעתי הרבה, המרקם והטעם הזכירו מאוד את הסופגניות המטוגנות, הסופגנייה הייתה רכה, עסיסית ואוורירית, ממליצה בחום למי שרוצה להתפנק בחג החנוכה במחצית הקלוריות.....

קטגוריה: סופגניות אפויות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן הכנה:

  2. במיקסר עם וו לישה (או ללוש ידנית) נשים את כל החומרים, קמח , 1/2 שקית שמרית ,1/2 שקית משפר אפייה, 75 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס חלב, 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 1 כף ליקר, 1/2 כוס מים פושרים, קורט מלח, לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.

  3. לאחר שהבצק תפח נחלק ל- 2 חלקים, נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, לריבוע בעובי 1.5 ס"מ .

  4. ניצור עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים ,

  5. נשים כפית מנוזל החמאה והשמן בתבניות השקעים, בכל תבנית נניח סופגנייה, נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת, נאפה בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד להזהבה , נוציא ונקרר מעט את הסופגניות ,

  6. נפזר אבקת סוכר, נזלף כל ממרח שאוהבים (בעזרת צנטר ושקית זילוף או מזרק ).